SPS SMETANA HRADEC KRÁLOVÉ SLAVÍ 100.VÝROČÍ ZALOŽENÍ

Smíšený pěvecký sbor SMETANA Hradec Králové si letos připomíná 100 let od svého založení.Repertoár sboru je dlouhodobě zaměřen na duchovní vokální tvorbu, na drobnější vystoupení připravuje úpravy lidových písní. V současné době sbor prezentuje své umění především ve východočeském kraji na samostatných koncertech neb festivalech a mnoho koncertů má v adventním čase. V současnosti ve sboru zpívá 30-35 zpěváků, nynějším sbormistrem je Jan Jiráček DiS.



Hana Juričková, sobota 7. května 2022
Magazín > Sborový život

SPS Smetana Hradec Králové

archiv sboru / SPS Smetana Hradec Králové

Jubileum chceme oslavit koncerty v Hradci Králové, Smiřicích, Pardubicích a Heřmanově Městci.

Ve čtvrtek 26.5.2022 v 19 hodin bude koncert v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové,kde nás podpoří Symfonický orchestr a sbor Konzervatoře Pardubice.Stěžejní skladbou programu bude Missa solemnis, Op.81 skladatele Václava Jana Tomáška se sólisty Janou Lesnou, Markétou Štefanikovou, Alešem Nehněvajsou a Janem Jiráčkem, dirigovat bude Ondřej Mejsnar.

Po koncertě připravujeme malý raut pro hosty a bývalé členy sboru. K tomuto jubileu jsme vydali také almanach, kde jsme shrnuli činnost sboru za minulá léta.

Tento koncert si zopakujeme ještě v Pardubicích a Heřmanově Městci.

V pátek 3.6.2022 v 19 hodin bude koncert ve Smiřicích v Kapli Zjevení Páně, kde sbor doprovodí na varhany náš dlouholetý kamarád a hudební partner Václav Uhlíř. Na programu bude Missa brevis Zdeňka Fibicha a dále skladby Dvořáka, Arcadelta,Pitoniho, Younga, Gjeila. Sbor povede náš sbormistr Jan Jiráček.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)