Na Hradčanech probíhá Letní škola duchovní hudby Convivium 2017

Letošní škola duchovní hudby probíhá letos od soboty 12. do neděle 20. srpna v Praze na Hradčanech v klášteře Kapucínů. Convivium je určeno pokročilým amatérským a začínajícím profesionálním zpěvákům, sbormistrům, varhaníkům, duchovním a všem zájemcům o aktivní provozování duchovní hudby.



Marek Valášek, úterý 15. srpna 2017
Magazín > Sborový život

Convivium 2012 – L. Vierne, Messe solennelle, Spišská Kapitula

Jiří Rohel / Convivium

Účastníci Convivia pracují ve společné části a v dělených specializovaných třídách. Doprovodný program je přichystán také pro děti, takže se mohou účastnit i rodiny s dětmi.

Smyslem a vyústěním Convivia je rozšíření povědomí o podstatě a uplatnění duchovní hudby, nabytí zkušeností s jejím prováděním v autentickém prostředí a zkušeností s méně známým repertoárem duchovní hudby a setkání lidí se zájem o aktivní provozování duchovní hudby.

Frekventanti Convivia doprovodí Hudbou a zpěvem bohoslužby v katedrále sv. Víta, Vojtěcha a Václava, v Loretě a poutní mši svatou v bazilice minor Panny Marie na Strahově. Missa Aeterna Christi munera zazněla také 13. 8. v 9:30 v Týně a v 17 hod. na poutní tridentské mši v kostele Nanebevzetí P. Marie a sv. Karla Velikého na Karlově.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)