Canticorum na Summer City Festu

Pro Canticorum to byla obrovská výzva, pro některé jeho členy stresující událost a pro sbormistryni přímo infarktová záležitost. Vokální skupina Canticorum byla pozvána, aby se stala hostem na multižánrovém hudebním festivalu, který se konal na stadionu ploché dráhy v Plzni. Jednalo se teprve o druhý ročník, který nebyl zdaleka tak přeplněný lidmi jako proslulý Pilsner Fest či Majáles, ale přesto se v příjemném letním odpoledni sešlo několik stovek lidí.



Soňa Jíchová, pondělí 30. června 2014
Magazín > Sborový život

Canticorum na Summer City Festu

Festival byl rozdělen na dvě hudební stage a mezi účinkujícími byli nejen všemožní DJ´s, ale také známé kapely jako PSH, Kníry, Skyline, Sunshine či J.A.R. A také Canticorum...

Vzhledem k povaze celé akce není divu, že Canticorum zařadilo repertoár populární hudby. Ačkoliv vítr a venkovní prostor hrál trochu proti zpěvákům, přesto si nenechali vzít chuť a od prvního tónu úvodní skladby Some Nights dávali najevo, že zpívat je prostě baví. A tak lidí před Óčko stage přibývalo, kolemjdoucí se zastavovali a s podivem pozorovali nezvyklý úkaz - totiž zcela zaplněné podium (oproti jiným kapelám opravdu netradiční). První potlesk byl pro Canticorum příjemný, ačkoliv takový, řekněme, opatrný. Po další skladbě They Don´t Care About Us, známé v podání Michaela Jacksona, však již téměř bouřlivý a když zpěváci zazpívali ještě Africu, The Lion Sleeps Tonight, 90´s A Capella Dance Madley a beatboxer Jan Melichar, který Canticorum doprovází „na bicí“ předvedl, co všechno umí, loukou se neslo skandování: „Ještě jednu“. Závěr tedy patřil Lazy Songu Bruna Marse v úpravě sbormistryně Stázky Šolcové (která mimochodem upravuje většinu populárních skladeb, které má Canticorum v repertoáru). No a kdyby „xxl vokální skupinu“, jak je Canticorum někdy trefně nazýváno, netlačil čas a Sunshine jako další účinkující, vytleskali by si fanoušci snad ještě nějakou další…!

Věříme tedy, že takto nevypadaly naplněné obavy, které mohl někdo z netradičně velkého koncertu mít a že o Canticoru ještě hodně uslyšíme…!

Ostatně - každý může toto kvalitní těleso podpořit a přispět k tomu, aby o něm bylo stále více slyšet. Canticorum se totiž účastní projektu HitHit, díky kterému má možnost získat finance na natočení dalšího videoklipu spolu se studiovou nahrávkou dalšího úžasného songu. V minulém roce touto dobou se to podařilo „Devadesátkám“, neboli 90´s A Capella Dance Madley, které se staly průvodním hitem na festival sborového zpěvu Plzeňské notování 2013. Odměnou za podporu Canticora nemusí však být jen dobrý pocit, ale také např. uvedení mezi sponzory, společná fotka se sborem, účast na natáčení videoklipu nebo soukromý koncert. Je nějaký dobrý důvod, proč Canticoru tuto šanci nedopřát…?


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)