Slovinský ODMEV v Plzni

Letošní září zřejmě uvízne sboru Canticorum z Plzně v paměti na delší dobu. Prezident slovinského souboru „Odmev“ již během loňského roku reagoval na nabídku sbormistryně Canticora Veroniky Masopustové, týkající se pěvecké spolupráce. V květnu roku 2006 se tak uskutečnilo prvotní setkání obou sdružení právě v Kamniku, kde Odmev působí, u příležitosti oslav 25. výročí od jeho založení. Celá akce probíhala velmi přátelsky a pozitivně. V letošním září (14.–17. 9. 2006) přijali pozvání do Plzně naopak Slovinci a nutno říci, že vřelá atmosféra se ještě prohloubila.



Romana Šašková, pátek 24. listopadu 2006
Magazín > Sborový život

ilustrační foto

Během čtyřdenního pobytu připravili členové sboru Canticorum bohatý program, který čítal kromě dvou společných koncertů, pořádaných v kostele Sv. Bartoloměje a v zámku Nebílovy, i návštěvu typických míst v Plzni. Největší ohlas zaznamenala prohlídka plzeňského Prazdroje spojená, jak jinak, než s ochutnávkou kvalitního plzeňského piva. Hosté se ale podívali i do hlavního města Prahy, kde na ně čekal průvodce, který je zavedl do turisticky nejnavštěvovanějších center. Po náročném programu se všichni těšili na společné chvíle strávené v příjemné hospůdce s nabídkou nejrůznějších, zejména pak pivních, specialit.

Dopoledne před odjezdem bylo věnováno živé nahrávce v Českém rozhlasu Plzeň, kde se sešla část sboru Canticorum a několik členů Odmevu i se sbormistryní Anou Smrtnik, která se spolu s Veronikou Masopustovou a prezidentem sboru Primozem Stelem, věnovala hlavně rozhovoru o svých pocitech ze setkání, funkcí jednotlivých souborů a plánů do budoucna. Nakonec zazněly společné skladby, a to píseň „Proč bychom se netěšili“ a dále pak slovinská lidová „Je pa daví slan´ca pala“.

Není sice ještě upřesněn termín dalšího společného projektu, nicméně byla rozhodně vybudována úrodná půda pro jeho rozvíjení. Těšíme se na další spolupráci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)