Cantus 4/2012

Dovolte mi, abych Vám také jménem redakčního kolektivu časopisu Cantus popřál mnoho zdraví, spokojenosti, radosti a úspěchů ve sborovém zpěvu, který nás spojuje. Devadesátým pátým číslem uzavírá Cantus již XXIII. ročník. Přehled toho, co čtvrté číslo 2012 nabízí, naleznete v obsahu, ze kterého vybírám jen namátkou.



Karel Kašák, pondělí 7. ledna 2013
Magazín > Zprávičky

Obálka nového čísla Cantu

V prosinci 2012 oslavila své kulaté narozeniny (80) významná osobnost našeho sborového zpěvu - Jiří Kolář. Je mu věnována jak titulní strana, tak i zajímavou formou napsaný článek Ivany Štíbrové "Vzpomínání s Jiřím Kolářem" v kapitole "Osobnosti a soubory". Následují příspěvky o sborech - oslavencích - MPS Beseda, Valašské Meziříčí (150), PS Vlastislav, Heřmanův Městec (150), Pěvecké sdružení pražských učitelek (100) a Dalibor ze Svitav (45), připomínáme také sto let od narození Karla Židka.

Informujeme jako vždy o řadě akcí pořádaných u nás i v zahraničí. Festivaly, koncerty, oslavy - Jirkovský Písňovar, 19. Podzimní festival duchovní hudby v Olomouci, Plzeňské notování, Porta Musicae v Novém Jičíně, Praga cantat...

Nechybí stálé rubriky a notová příloha.

Věříme, že si z naší nabídky všichni vyberete.

Snažili jsme se a podařilo se nám jako v minulých letech připravit váš časopis pod vánoční stromeček.

Čtyřka byla předána z tiskárny 19. prosince, expediční firma však rozeslání do konce roku nezajistila.

Podívejte se na obsah nového čísla.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)