Vánoční koncert ve Strakonicích

Dne 19.12. 2006 se v Kulturním domě ve Strakonicích uskutečnil tradiční Vánoční koncert pěveckých sborů, jehož pořadatelem je Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice. Před plným hledištěm se vystřídaly čtyři pěvecké sbory: Dětský pěvecký sbor ZŠ F. L. Čelakovského a Komorní sbor ZŠ F. L. Čelakovského vedené Kateřinou Vrškovou a Dětský sbor Fere Angeli ZUŠ Strakonice a Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice se sbormistryní Marcelou Mikovou.



Barbora Malkusová a Eva Švehlová, čtvrtek 15. února 2007
Magazín > Sborový život

Ilustrační foto: Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice

Po úvodní dvojsborové úpravě písně A. Michny „Začněte panny zpívati“ byly na programu tradiční vánoční koledy, spirituály i swing. Koncert měl veliký ohlas, především úvodní píseň Pěveckého sboru Gymnázia Strakonice „Spirit of God“ s originálním nástupem za tmy slavila úspěch.

Těší nás, že během šesti let, kdy jsou Vánoční koncerty pořádány, se počet zpívajících dětí a účinkujících sborů zdvojnásobil. Děti ze základních škol ke zpěvu motivuje možnost pokračovat dále ve smíšeném gymnaziálním sboru. Doufejme, že se časem podaří založit i smíšený sbor dospělých, který v našem městě chybí a ve kterém by se uplatnili absolventi gymnázia.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)