Tříkrálový koncert v kostele sv. Markéty ve Strakonicích

Na Strakonicku začala Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita Strakonice, byla ve středu 5. ledna zahájena již tradičním večerním Tříkrálovým koncertem a požehnáním koledníkům. Vystoupily na něm pěvecké sbory i Strakoničtí dudáci.



Miloš Vrátný, pátek 7. ledna 2022
Magazín > Zprávičky

Tříkrálový koncert Strakonice

Miloš Vrátný / JČ Dnes!

Na koncert zavítaly necelé dvě stovky posluchačů. Ti si přišly poslechnout strakonické dudáky, dětský pěvecký sbor Fere Angeli a Pěvecké uskupení kantorů ze strakonického gymnázia, obě tělesa pracují pod vedením sbormistryně a profesorky gymnázia paní Marcely Míkové. Hudební program koncertu byl tradiční, kromě vystoupení zpěváků a hudebníků také farář Roman Dvořák požehnal koledníkům.

Tříkrálová sbírka začala oficiálně na Nový rok a koledníci hned v tento den vyšli na svou cestu, kdy jim lidé mohou přispívat do kasiček. Na Strakonicku a přilehlém okolí chodí 77 skupinek koledníků, další pak na Blatensku. Další možností, jak mohou lidé přispět, je on-line na bankovní účet (č.ú.: 66008822/0800, VS: 777925001) anebo do statických kasiček.

Přispívat je možné až do 16. ledna, kdy bude sbírka ukončena. Na co půjdou vybrané peníze? Příspěvky pomohou pokrýt náklady na pořízení čtyř aut pro terénní sociální služby.

V loňském roce, kdy sbírka probíhala kvůli covidu nestandardně, vynesla částku 212 tisíc korun. „Bylo to výrazně ovlivněno tím, že nemohli chodit koledníci, takže sbírka probíhala jen formou statických kasiček a nebo bezhotovostních příspěvků.

Výtěžek v necovidovém roce 2020 pak činil přes půl milionu korun, které byly použity pro potřeby Domu klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)