Úspěch v Maďarsku

Ve dnech 26.–30. 7. 2006 se Pěvecké sdružení ostravských učitelek (PSOU) zúčastnilo XXII. festivalu současné sborové tvorby, který se konal v maďarském Debrecenu.



Věra Nevímová, pondělí 11. září 2006
Magazín > Sborový život

Tato soutěžní přehlídka dnes patří mezi nejprestižnější evropské sborové události a klade si za cíl především poskytovat mezinárodní fórum pro skladatele, interprety i posluchače sborové hudby 20.–21. století. Úspěch v této soutěži odstartoval mezinárodní kariéru již mnoha špičkových sborů.

Mezi sbory různých kategorií (komorní, mládežnické, smíšené, ženské a dětské) a folklórními skupinami z devatenácti zemí světa se letos neztratilo ani Pěvecké sdružení ostravských učitelek, které pod vedením sbormistra Jurije Galatenka dosáhlo nečekaného úspěchu: umístilo se na druhém místě a se ziskem největšího počtu bodů se tak stalo vítězem kategorie ženských sborů (první cena nebyla udělena). Mezinárodní porota ocenila především zvukovou barevnost sboru a provedení povinných skladeb.

Budeme tedy doufat, že i pro ostravské učitelky se toto ocenění stane motivací a odrazovým můstkem k dalším podobným úspěchům.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)