Milevský sbor míří na jih Evropy

Letošní první a jednou z nejvýznamnějších akcí našeho smíšeného sboru, bude účast na 6. mezinárodním festivalu sborového zpěvu Cantale Adriatica v Republice San Marino, ve dnech 22. 5.–25. 5. 2008. Tato akce se uskuteční pod názvem „Jihočeši na jihu Evropy“ pod záštitou členky Rady Jihočeského kraje Ing. Bc. Marie Hrdinové.



Vladislav Hadáček, pondělí 19. května 2008
Magazín > Sborový život

Republika San Marino byla založena v roce 301 n.l. a je stará více než 1700 let. Od té doby tento malý stát s rozlohou pouhých 61 km2, který se rozprostírá mezi italskými regiony Romagna a Marce a pouze několik kilometrů od pobřeží Jaderského moře, se pyšní svou svobodou a v minulosti neustále obhajovanou nezávislostí.

Festival bude oficiálně zahájen v pátek 23. 5. 2008 na vinici „Tenuta del Tempo Antice“ v San Giovani Mirignano. Při této příležitosti budou představeny zúčastněné sbory a sbormistři. Přátelské koncerty se budou konat v San Marinu a na typických místech na pobřeží i vnitrozemí okolních regionů.

Závěrečný koncert všech zúčastněných sborů bude navečer 24. 5. 2008 v divadle „Teatro Nuovo Dogana“ v San Marinu. Každý sbor se zde bude prezentovat jednou písní dle své volby. Vyvrcholením koncertu bude závěrečná píseň všech sborů „Va pentiero“ od Giuseppe Verdiho.

Abychom naplnili náš záměr dobře reprezentovat naši vlast na jihu Evropy i požadavek pořadatelů, bude náš repertoár obsahovat národní a lidovou hudbu. Od našeho sboru zde zazní například „Myslivecké písničky I a II“ od Mojmíra Zedníka s doprovodem klavíru a dvou trumpetistů, které jsme pozvali na tuto akci, lidová píseň „Jedna je cestička k Táboru“ a řada dalších. Píseň „Na horách“ v úpravě Zdeňka Lukáše, která je jednou z našich nejoblíbenějších, jsme si vybrali na závěrečný koncert.

Moc se těšíme a věříme, že i tentokrát bude náš Milevský smíšený pěvecký sbor důstojně reprezentovat Jihočeský kraj a naše město.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)