Foerstrovy Osenice 2007

Milí přátelé, i v letošním roce vyhlašujeme přípravy na regionální festival FOERSTROVY OSENICE 2007, jehož organizátory jsou oblastní výbory 100 a 500 Unie českých pěveckých sborů.



František Zumr, sobota 13. ledna 2007
Magazín > Sborový život

Foerstrovy Osenice

Foerstrovy Osenice

Letošní již 7. ročník této nesoutěžní přehlídky pěveckých sborů dětí, mládeže a dospělých se koná v kraji, kde rod Foerstrů dříve působil – v Osenicích, Dětenicích, Dolním Bousově, Starých Hradech, Rožďalovicích, Jičíně a dalších místech.

V uvedených místech se patrně přehlídka uskuteční v amfiteátru před Školou J. B. Foerstra, dnes Památníkem Foerstrova rodu v Osenicích, dále v kostelích, sokolovnách, koncertních sálech a na nádvoří zámku mikroregionu Rozhraní v sobotu dne 2. června 2007.

Každý sbor se představí s programem v celkové délce 15 minut dopoledne nebo odpoledne v Osenicích, v podvečer s programem až 30 minut v koncertních prostorách ostatních míst podruhé.

Spolupořadatelem festivalu je obec Dětenice a přispívá též Ministerstvo kultury ČR.

Také letos na 7. ročníku FOERSTROVÝCH OSENIC počítáme s účastí sborů ze Slovinské republiky příp. dalších zahraničních sborů.

Dopravu do Osenic a dalších koncertních míst si zajišťují sbory samostatně, stravování (oběd a večeře) je pro sbory bezplatné. Příspěvek na dopravu bude možný jen sborům, které jsou řádnými členy UČPS v uvedených oblastech.

Předběžnou přihlášku na festival zašlete do 15. února 2007 na adresu hlavního organizátora festivalu, místopředsedy UČPS prof. Františka Zumra, Jihlavská 609, 140 00 Praha 4. Telefonické spojení na číslech: 261 262 517 (se záznamníkem), mobil 728 840 148 nebo 607 561 308. Formuláře přihlášky je možné získat na stránkách portálu České sbory (v sekci Pro členy-Dokumenty ke stažení) a zasílat též na e-mailovou adresu:zumr.frantisek@seznam.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)