Vox cantabilis zvítězil v Bratislavě

Komorní smíšený sbor Vox cantabilis z Jirkova na sebe opět po delší době upozornil, a to díky velmi úspěšné účasti na mezinárodním festivalu duchovní hudby Musica sacra v Bratislavě, který pořádala Agentúra pre spevácke zbory v Bratislave (http://www.choral-music.sk) v termínu 23. až 27.5.2006.



Ondřej Klečka, neděle 11. června 2006
Magazín > Sborový život

Vox cantabilis - ilustrační foto

Sbor soutěžil v kategorii vokálních ansámblů a obsadil v ní první místo. Jeho bodové ohodnocení bylo zároveň třetí nejvyšší ze všech třiadvaceti sborů. Mimo soutěžního vystoupení, sbor zazpíval také na slavnostní mši přenášené živě rozhlasem do celého Slovenska.

Soutěžilo se v krásných prostorách Primaciálného paláce v srdci historického centra Bratislavy, v Zrcadlovém sále, který je nejen krásný, ale disponuje taktéž velmi dobrou akustikou. Díky ní měla mezinárodní porota v čele s Doc. Mgr. Jánem Máriou Dobrodinským snadnější práci a mohla tak zachytit a posoudit i ty nejjemnější nuance každého vystoupení.

Tento úspěch všechny členy sboru velmi potěšil a navnadil do další práce – letos je totiž čeká ještě jeden náročný výjezd, totiž na Mezinárodní sborovou soutěž konanou na Jersey, kde, jak doufají, na tento úspěch navážou.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)