38. sborový a orchestrální týden

Hinterschmiding 3.–11. červen 2006

Ve dnech 3. až 11. června 2006 se v malebném bavorském městečku v sousedství českých hranic uskuteční tradiční Sborový a orchestrální týden. Akce, která každoročně hostí hudebníky z Německa, Rakouska a Čech má charakter seminářů a hudebních dílen. Vyvrcholením jsou pak veřejné koncerty v městečku Hinterschmiding a okolí.



Roman Michálek, čtvrtek 23. března 2006
Magazín > Zahraničí

Farní kostel v Hinterschmidingu

Ekpah / Wikimedia Commons

Letošní ročník má široký dramaturgický záběr, pod vedením zkušených lektorů z Vídně, Berlína, Passova Coburgu a Essenu budou frekventanti věnovat např. historické interpretaci renesančních madrigalů, nácviku motetta Führte dich nicht Johanna Sebastiana Bacha nebo žalmů F. M. Bartholdyho. Vrcholem setkání bude koncertní provedení Messe Solenelle (Cäcilienmesse) Charlese Gounoda a Violoncellového koncertu Antonína Dvořáka.

V posledních deseti letech se tohoto setkání pořádaného Katolickým centrem okresu Freyung a Hudební sdružením mládeže účastní stále vetší počet hudebníků z České republiky. Naši hudebnící oceňují dobrou uměleckou úroveň, přátelskou, téměř rodinnou atmosféru akce a v neposlední řadě i výši kurzovného, která respektuje finanční možnosti českých frekventantů. Vstřícným gestem pořadatelů je i každoroční vypisování stipendijních míst pro české studenty. Na základě zkušeností z minulých let lze doufat, že i letošní 38. sborový a orchestrální týden v Hinterschmidingu přinese svým účastníkům nejen mnoho silných hudebních hudebních zážitků, ale stane se také znovu místem navazování nových přátelství, místem setkávání hudebníků z Rakouska, Čech a Německa.

Bližší informace o akci a přihlášku lze obdržet prostřednictvím adresy sekretariat@ucps.cz nebo přímo na adrese organizátora akce info@keb-freyung.de.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)