51. sborový a orchestrální týden Bavorský les - Hinterschmiding 2020

Tradiční akce zve zájemce o mezinárodní hudební zážitky a kontakty

Sborový a orchestrální týden na německé straně Šumavy - v bavorském Hinterschmidingu - zve opět k účasti české milovníky hudby. Oblíbený hudební kurs se uskuteční ve dnech 30.května-7.června 2020.



Alois Seidel, středa 12. února 2020
Magazín > Zahraničí

Hinterschmiding

archiv sboru / https://www.amj-musik.de

Akce, která každoročně hostí hudebníky z Německa, Rakouska a Čech má charakter seminářů a hudebních dílen. Vyvrcholením jsou pak veřejné koncerty v městečku Hinterschmiding a okolí. Rádi tlumočíme vřelé pozvání pro mladé zpěváky a hudebníky, kteří mají zájem o společné hudební zážitky s bavorskými a rakouskými kolegy. 51. sborový a orchestrální týden se bude konat v termínu 30.05.2020-07.06.2020. Hudební setkání účastníkům nabízí zajímavý pracovní program v několika hudebních ateliérech, společné koncerty a přednášky.

Pod vedením Jana Schumachera a dalších specialistů na klasickou hudbu se budou nacvičovat následující skladby:

- A. Bruckner, Te Deum

- L. v. Beethoven, Ouvertüre "Egmont" op. 84

- E. Grieg, Two Nordic Melodies for the String Orchestra op. 6

V posledních deseti letech se tohoto setkání pořádaného Katolickým centrem okresu Freyung a Hudební sdružením mládeže účastní stále vetší počet hudebníků z České republiky. Naši hudebnící oceňují dobrou uměleckou úroveň, přátelskou, téměř rodinnou atmosféru akce a v neposlední řadě i výši kurzovného, která respektuje finanční možnosti českých frekventantů. Vstřícným gestem pořadatelů je i každoroční vypisování stipendijních míst pro české studenty. Na základě zkušeností z minulých let lze doufat, že i letošní 51. sborový a orchestrální týden v Hinterschmidingu přinese svým účastníkům nejen mnoho silných hudebních hudebních zážitků, ale stane se také znovu místem navazování nových přátelství, místem setkávání hudebníků z Rakouska, Čech a Německa.

Bližší informace o akci a přihlášku lze obdržet prostřednictvím adresy sekretariat@ucps.cz nebo přímo na adrese organizátora akce info@keb-freyung.de.

Informace o programu a lektorech naleznete na adrese: http://www.kulturkreis-freyung.de/programm/programm.php?page=va27955&thb=


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)