Europa Cantat – Nabídky pro sbory a zpěváky (4/6)

Semaine Chantante Europa Cantat à Nevers (Francie) 24.–30. 7. 2005

Dětské sbory, mužské sbory, sbory mladých a jiné sbory, smíšené i stejnohlasé, pěvecké skupiny a jednotliví zpěváci se mohou zúčastnit některého z mezinárodních pěveckých týdnů v létě 2005.



Europa Cantat, úterý 22. února 2005
Magazín > Zahraničí

Ilustrační obrázek.

Pro smíšené sbory a jednotlivé zpěváky.

Ateliér 1. – Latinskoamerická hudba pro smíšené sbory

vedení: Nestor Zadoff (Argentina)

Cesta dějinami jihoamerické sborové hudby s díly z archivu Chiquitos (jesuitská misie v 18. století) až k aranžmá tanga Astora Piazzolly. V tomto ateliéru odhalíte neznámá díla barokního latinskoamerického repertoáru i originální kompozice 20. století (od Villa Lobose a Balzanelliho). K úpravám lidové hudby patří rytmické písně z Brazílie a Kolumbie stejně jako melodické Te quiero a zvukomalebné tango Piazollovo. Melodie a rytmy, toužení a melancholie charakterizují tuto směs jihoamerické sborové hudby posledních tří století.

Ateliér 2. – Francouzská hudba pro smíšené sbory

vedení: Pierre Calmelet (Francie)

Od doby středověku, kdy vznikla polyfonie, až do dneška, přes renesanci, baroko a romantismus, byla Francie zemí zpěvu a byla tak v celé Evropě proslulá. V tomto workshopu podnikneme uměleckou cestu staletími, objevíme mimořádnou produktivitu skladatelů této země a od každého stylu trochu okusíme, zatímco budeme pracovat na skladbách těchto autorů: Jannequin, Charpentier, Berlioz, Saint-Saëns, Gounod, Désenclos, Poulenc, Flusser, Pierre a v neposlední řadě i na některých gregoriánských a středověkých kusech. V závěrečném koncertu přidáme jako zvláštní koření několik citátů a historických anekdot.

Ateliér 3. – Gospel

vedení: Carol Bernard (Kanada)

Pravý gospelový zážitek! Prozkoumáme dějiny černé hudby v USA, seznámíme se vlastnostmi gospelové hudby, budeme naslouchat hudbě v podání rozličných gospelových interpretů a během nácviku a provozování písní z tohoto neuvěřitelně bohatého repertoáru zažijeme mnoho zábavy, zejména při oblíbeném a známém O happy day.

Organizace/Informace/Přihlášky:

Semaine Chantante Europa Cantat Nevers

Les Passerelles, 24, avenue Joannes Masset, BP 9261

F-69264 Lyon Cedex 09, France

Tel: +33 4 72 19 83 40

Fax: +33 4 78 43 43 98

acj.france@wanadoo.fr

acj.MusicaNet.org


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)