Autorské vánoční CD Jana Vičara spojilo hudebníky z celé ČR

CD „Vysoko hvězda“ nabízí zajímavý vhled do autorovy vokálně-instrumentální tvorby

Křest osmého autorského CD Jana Vičara, které obsahuje vánoční kantáty Vysoko hvězda a Radujme se! a kantátu pro děti Terezčiny hvězdy, se uskutečnil v průběhu festivalu „Olomouc zpívá“ dne 21. května 2022 v olomouckém kině Metropol.



RENATA STRÁNSKÁ, neděle 24. července 2022
Magazín > Zprávičky

CD Vysoko hvězda

J. Vičar / jan.vičar.cz

Na studiových nahrávkách se v hudební a zvukové režii Pavla Kunčara podílejí pěvecké sbory Campanella Olomouc, Jitřenka České Budějovice a Permoník Karviná, sbormistryně Elvira Gadžijeva, Karina Grimová, Martina Juríková a Jana Synková, Janáčkova filharmonie Ostrava a Moravská filharmonie Olomouc, dirigenti Jakub Klecker a Stanislav Vavřínek, činoherec Václav Bahník a barytonista Filip Bandžak.

Záštitu nad CD převzali náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Hroch, hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek a primátor Statutárního města Olomouce Miroslav Žbánek. Pro tuto příležitost vytvořil skladatel čtyřminutové video Ufoni, které je dostupné na jeho oficiálním kanále YouTube.

Na festivalovém koncertě, konaném o den dříve, předvedl sbor Permoník řízený Martinou Juríkovou svůj nedávný, „newyorský“ vítězný soutěžní program, tvořený mimo jiné i úpravami moravských a slezských lidových písní, resp. kompozicemi Jana Vičara Ej, Janku!, K horám, Do hory ma poslali a Gorale.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)