Prausův pěvecký sbor hledá nového sbormistra

Prausův pěvecký sbor z Rychnova nad Kněžnou hledá nového sbormistra, který by chtěl pracovat se smíšeným sborem.



Dagmar Serbousková, sobota 15. ledna 2022
Magazín > Sborový život

Prausův pěvecký sbor

Prausův pěvecký sbor / Prausův pěvecký sbor

Prausův pěvecký sbor Rychnov nad Kněžnou oslavil na podzim 2018 své 150. výročí. Sdružuje amatérské zpěváky se zájmem o tradiční sborovou činnost a váží si odkazu nejen zakládajícího hudebního skladatele a pedagoga Arnošta Prause – žáka Antonína Dvořáka, ale také práce řady dalších dirigentů, z nichž jmenujme snad nejdéle, a to 43 let, působícího Jaroslava Ehla.

Sboru je vlastní klasická tvorba, líbí se mu různé úpravy národních písní, i když si rád občas zaloví také v současné tvorbě. Účastní se sborových festivalů a setkání v rámci jubilejních oslav, benefičních koncertů, nejoblíbenější jsou jeho vánoční koncerty a zavítal i do zahraničí.

V roce 2014 získal sbor “Cenu města Rychnova nad Kněžnou” za reprezentaci města.

Kolektiv Prausova sboru tvoří 25 zpěvaček a zpěváků, kteří zde působí ve většině již desítky let, scházejí se na zkouškách v Rychnově n. Kn. každé úterý a rádi by pokračovali ve své činnosti, která jim přináší radost a především o tu se dělí se svými posluchači Můžete se na nás podívat a poslechnout si nahrávku z koncertu k Roku české hudby v roce 2014 na YouTube.

Jste-li to právě Vy, kdo byste s námi chtěli pracovat, ozvěte se prosím na mail “dagmar.serbouskova.seznam.cz”, případně telefon 724 509 446. Těšíme se na Vás.

Nahrávky YouTube ZDE:

Prausův pěvecký sbor 1

Prausův pěvecký sbor 2

Prausův pěvecký sbor 3


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)