Vánoční koncert pěveckého sboru ROSEX

Liberecký vokální soubor ROSEX, doprovázený komorním orchestrem pod taktovkou Dalibora Tuže zve i letos všechny příznivce sborového zpěvu a hudby na tradiční vánoční koncert.



Jitka Havlová, čtvrtek 9. prosince 2021
Magazín > Sborový život

Sbor ROSEX

Otto Adametz / Sbor Rosex

Na programu koncertu je „Missa Brevis“, oblíbená slavnostní mše autora Jiřího Pavlici, významného hudebního skladatele a vedoucího souboru Hradišťan. Sólové party si zazpívají známí operní pěvci. Posluchači se mohou opět těšit na skvělou sopranistku Věru Poláchovou. K ní se letos připojí Svatopluk Sem, vynikající barytonista, sólista opery Národního divadla v Praze. „Letos se tedy opět vracíme k dílu Jiřího Pavlici, které vytvořil v roce 1997. Jeho mše představuje stálici v repertoáru sboru a stává se klasickým dílem v oblasti vánoční muziky. Dnešní doba je velmi náročná na psychiku, mezi lidmi je hodně negativních emocí. Byla bych proto ráda, kdybychom prostřednictvím zpěvu a hudby přispěli k navození pozitivní předvánoční nálady, ke zmírnění napětí a znovunastolení pohody a klidu. Prostřednictvím této mše vnímáme velmi silně poselství naděje a zrození nového života, což jsou symboly, ke kterým se vždy v tento čas vracíme…“ sděluje sbormistryně Alena Sobotková. Na koncertě dále zazní známé vánoční skladby a koledy. Sborový zpěv posílí členové dalších libereckých sborů.

Vánoční koncert sboru ROSEX se uskuteční v neděli 19. prosince 2021 od 17.00 v kostele Sv. Antonína Paduánského v Liberci - Ruprechticích. Vstupenky jsou k dispozici přímo na místě před začátkem koncertu.

Akce je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu Statutárního města Liberec.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)