Českobudějovický dětský pěvecký sbor Carmína získal v Rusku 1. místo

Sbor předvedl skladby českých i zahraničních autorů a úpravy českých písní.

Českobudějovický dětský pěvecký sbor Carmína zahájil ve školním roce 2018/2019 svoji 13. koncertní sezónu. Sbor byl vybrán Jihočeským krajem k reprezentaci na XVII. Mezinárodním mládežnickém festivalu hudební tvořivosti "Země je náš společný domov"2019, který se uskutečnil v Jekatěrinburgu /Rusko – Sverdlovská oblast/.



Mgr. Jitka Šimková, středa 26. června 2019
Magazín > Zprávičky

Carmina ČB v Jekatěrinburgu

archiv sboru / https://www.carminacb.cz/

Soutěžního festivalu se zúčastnilo 13 republik (Čína, Indie, Egypt, Kazachstán, Mongolsko, Kyrgyzstán, Tádžikistán, Tunis, Ázerbajdžán, Bělorusko, Uzbekistán, Česká republika, Rusko), za Ruskou federaci Burjatsko, Baškortostán, Republika Krym a autonomní oblasti Ruska Sverdlovská oblast, Chanty-Mansijská oblast.

Carmína potvrdila svoji vysokou uměleckou úroveň a získala 1. místo v kategorii sborový zpěv a originální vítězný pohár z malachitu zdobený hudebním motivem. Sbormistryni Jitce Šimkové byl udělen speciální blahopřejný list za vysoký profesionalismus, velkou energii a práci, bez které by nebylo možné dosáhnout vynikajících výsledků. Sbor na koncertní křídlo bravurně doprovodil koncertní klavírista Sergey Perepeliatnyk, který se významnou měrou podílí na chodu sboru. Sbor na soutěži předvedl skladby českých i zahraničních autorů a úpravy českých lidových písní.

Carmína v rámci soutěže vystoupila na koncertu pro Sverdlovskou oblast a na Galavečeru festivalu. Mezinárodní soutěž pořádala Státní dětská filharmonie z Jekatěrinburgu, ministryně kultury a guvernér Sverdlovské oblasti

Carmína již řadu let přiváží ze soutěží významná ocenění: sbor získal ocenění Grand Prix a zlatý pohár v kategorii Akademický vokál z XIV. Mezinárodního festivalu hudby a umění 2019 v Paříži /Francie/, Laureát Grand Prix a křišťálový pohár z X. ročníku Mezinárodní soutěže a festivalu umělecké kreativity 2018 v ve Švédsku, Finsku, Estonsku, Gold Star a zlatý pohár z Mezinárodní soutěže Crystal Star 2018 v Praze, Laureát I. stupně, skleněný pohár a speciální diplom poroty z Mezinárodního hudebního festivalu Praha Colours 2018, Laureát I. stupně, zlatý pohár a pozlacené medaile z Mezinárodního festivalu Mysteria zvuka 2017 v Moskvě, Gold diplom a speciální cenu za program v International Choral festivalu Kaunas Cantant 2015 v Litvě, Grand Prix a Gold diplom z Queen Choral festival 2014 v Itálii.

Sbormistryně Carmíny Jitka Šimková si přivezla z mezinárodních soutěží mnohá ocenění: v roce 2018 - dvě zvláštní ceny z Mezinárodní soutěže Crystal Star v Praze a zvláštní cenu „Nejlepší učitel“ z X. ročníku Mezinárodní soutěže a festivalu umělecké kreativity2018 ve Švédsku, Finsku, Estonsku, v roce 2017 z Moskvy z Mezinárodního festivalu Mysteria zvuka cenu “ Nejlepší sbormistr soutěže“.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)