Úspěšný začátek akademického roku pro Akademický pěvecký sbor

Zpívat s Akademickým pěveckým sborem pod vedením dirigenta Adama Sedlického máte možnost na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava. V letošním významném roce se sluší zmínit, že náš sbor spojuje české sborové zpívání se slovenským vedením.



Martina Vyležíková, středa 31. října 2018
Magazín > Zprávičky

Výherci

Voce magna / archiv sboru

Aktuální akademický rok začal s velmi pečlivou přípravou na Mezinárodní festival sborového umění v Levicích a na Voce Magna, Mezinárodní soutěži pěveckých sborů v Žilině. Ano, obě velké akce se odehrály na Slovensku. Příjemné podzimní zpívání v Levicích, kde jsme v průběhu tří dnů absolvovali čtyři vystoupení, nám ukázalo, jak vděčné publikum u našich sousedů máme.

Na trochu jinou notu, tu soutěžní, jsme naladili na Voce Magna v Žilině. Dvěma soutěžními vystoupeními jsme se probojovali na pozici absolutního vítěze. Byl to neuvěřitelný zážitek. Zejména zažít gala koncert, kde jako vítězové obdržíte potlesk ve stoje, je opravdu výjimečný.

Jako by to bylo nedávno, kdy se studenti dnešního Jazykového gymnázia Pavla Tigrida sešli na prvních zkouškách Komorního sboru Exil. Od této doby uteklo krásných 17 let. Jak šel čas, přesunuli jsme se na Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu Ostrava a od roku 2007 neseme jméno Akademický pěvecký sbor VŠB-TU Ostrava.

Naše věrné posluchače a příznivce chceme ujistit, že tradiční koncert na Štěpána bude! V našem oblíbeném svinovském kostele Krista Krále a Tradiční Svatoštěpánský koncert s APS VŠB-TUO. První tóny zazní od 17 hodin.

Pokud vás oslovil příběh našeho sboru, jistě neváhejte a napište nám na sbor.vsb@email.cz anebo se k nám přidejte na sociálních sítích. Nebo cítíte, že byste se rádi aktivně zapojili do našich pěveckých aktivit? Nejlépe uděláte, když se nám ozvete na již zmíněný email a domluvíme se.

Ať už si vyberete jakoukoliv variantu, budeme vaší přítomností a podporou potěšeni a na oplátku slibujeme hezký hudební zážitek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)