Sbor ROSEX Liberec zve na tradiční Jarní koncert

Posluchači se mohou těšit na vokální skladby z pera starých mistrů, jako jsou např. Peter Philips, Jacob Gallus nebo Hans Leo Hassler. Nebudou chybět ani modernější skladby z období 19. a 20. století a známé spirituály. Program koncertu je pestrý i pokud jde o původ a autorství – najdeme zde skladby z celého světa.



ROSEX, sobota 24. března 2018
Magazín > Sborový život

Rosex

Pavel Knobloch / Rosex

Zazní nádherná slavnostní melodie amerického skladatele Mortena Lauridsena nebo zajímavá píseň litevského autora Vytautase Miškinise. Severní Evropu si připomeneme skladbou známého norského autora Edvarda Griega. Katalánskou tvorbu reprezentuje skladba Pabla Casalse. Na programu jsou rovněž tradiční spirituály. Česká tvorba je zastoupena především známým dílem Antonína Tučapského, které patří dlouhodobě do repertoáru sboru. Jde o Pět postních motet, odrážejících slavnostní náladu blížících se Velikonoc.

„Připravili jsme náš koncert s myšlenkou připomenout posluchačům blížící se svátky jara, dodat prostřednictvím hudby energii do nového startu a naladit se tak na pozitivnější „vlnu“ po dlouhém zimním období,“ dodává Alena Sobotková, sbormistryně Rosexu.

Jarní koncert sboru ROSEX se koná v neděli dne 25. března 2018 v 18.00 hodin, v Kapli Vzkříšení v Liberci – Vratislavicích.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)