Kantiléna triumfovala na Evropské sborové olypmiádě

Po sedmi letech se Kantiléna, sbor dětí a mládeže při filharmonii Brno, vydala na Evropskou sborovou olympiádu, konanou tentokrát v německém Magdeburgu ve dnech 5.–12. července 2015. Své pěvecké a interpretační umění předvedla Kantiléna na 2nd European Choir Games & Grand Prix of Nations v kategoriích Mládežnické sbory, Duchovní hudba a Smíšené, ženské a mužské sbory.



Jakub Klecker, Michal Jančík, Veronika Hrůzová, čtvrtek 16. července 2015
Magazín > Sborový život

Kantiléna Brno slaví úspěch na Evropských sborových hrách v Magdeburgu

Veronika Hrůzová / Archiv sboru Kantiléna Brno

Sbormistři Michal Jančík a Jakub Klecker vybrali z řad současných i bývalých členů Kantilény 46 zpěvaček a jednoho zpěváka, kteří poměřili své síly se stovkou dalších sborů z 35 zemí světa. Tříkolový systém sbory postupně kvalifikoval do vyšších soutěžních kol v pořadí Open competition, Champions competition a Grand Prix of Nations.

Díky nadprůměrnému bodovému hodnocení mezinárodní poroty Kantiléna postoupila z Open competition přímo do Grand Prix, a to hned ve dvou kategoriích: Mládežnické sbory a Smíšené, ženské a mužské sbory. V obou kategoriích triumfovala Kantiléna v Grand Prix of Nations zlatými medailemi. V kategorii Duchovní hudba, jejíž nejvyšší soutěží byla Champions competition, si Kantiléna vyzpívala absolutní vítězství.

Sbor si připravil pestrý soutěžní program čítající skladby od renesance až po současnost, aby tak ukázal šíři svého repertoáru. Porotu nejvíce zaujalo nastudování skladeb současných autorů: brněnského skladatele Miloše Štědroně (cyklus Sursum deorsum) a finského skladatele Pekky Kostiainena (Revontulet).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)