Ostravští akademici inaugurují nového sbormistra Adama Sedlického

Vážení a milí příznivci, možná jste si říkali, že už o Akademickém pěveckém sboru VŠB-TU Ostrava nebylo dlouho slyšet. Můžeme vás ujistit, že to bylo pouze ticho před bouří. O co méně jsme o sobě dávali vědět, o to pilněji jsme pro vás chystali jarní program, skládající se ze skladeb starších oprášených i zcela čerstvých.



Marcela Zezulková, čtvrtek 16. dubna 2015
Magazín > Sborový život

Akademický pěvecký sbor VŠB-TU Ostrava

Účelem našich budoucích koncertů nebude jen přivítat jaro, ale zejména představit vám našeho nového dirigenta Adama Sedlického, pod jehož energickým gestem od začátku tohoto kalendářního roku zpíváme. Adam Sedlický je absolvent hry na klavír ve třídě Mgr. art. Dariny Švárné a dirigování u doc. Štefana Sedlického na Konzervatoři v Žilině. V sezóně 2012/2013 byl asistentem dirigenta v Bratislavském dětském sboru. Od sezóny 2011/2012 je šéfdirigentem Moravskoslezské Sinfonietty a tak dále, a tak dále… Více se můžete dočíst v sekci SBOR na našich stránkách nebo jinde na internetu. Přečíst si životopis je jistě zajímavé a inspirativní, ale nejste přece jen spíše zvědaví, co to znamená v praxi? Přijďte si poslechnout staronové APS VŠB-TU pod novým vedením. Budeme rádi, když si vyberete alespoň jeden z našich jarních inauguračních koncertů: 25. dubna v 18:30 (kostel sv. Cyrila a Metoděje Ostrava-Pustkovec) a 23. května v 18:00 (Piaristický klášter Příbor).

Moc doufáme, že naši skalní fanoušci zůstanou s námi i nadále, občasní posluchači si nás pro tentokrát nenechají ujít a najdou se i noví příznivci sborového zpívání. Snad vám uděláme radost.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)