Evropský projekt Singing Sofa pro děti a mladé zpěváky

Belgické odborné středisko pro hlas pracuje pod patronací Evropské sborové asociace - Europa Cantat na unikátním projektu pro dětské a mládežnické pěvecké sbory, jehož výstupem bude kolekce informativních a pracovních materiálů zaměřená na všechny aspekty zpívání v jednotlivých fázích dospívání. Zúčastněte se výzkumu i vy!



Zdeněk Kadlas, čtvrtek 5. února 2015
Magazín > Zahraničí

Ilustrační foto

Za účelem dosažení tohoto cíle provádějí odborníci z Lovaně průzkum, který zkoumá potřeby, zájmy a očekávání zpívajících dětí a mládeže. Průzkum bude spojen s poznatky a metodami, které se již běžně používají, aby bylo dosaženo co nejlepšího sladění informací a pracovních balíčků s každodenní praxí.

Prosíme vás proto o pomoc vyplněním dotazníku, přičemž k dispozici jsou dva - pro zpívající děti a pro jejich sbormistry. Jejich vyplnění vám potrvá přibližně 10 minut. Dotazníky jsou k dispozici v několika jazycích. Účast na tomto výzkumu Vám zajistí, že budete mít vy a váš sbor volný a úplný on-line přístup ke všem zpracovávaným materiálům (po jejich dokončení). Součástí bude i nová společenská hra, speciálně vyvinutá pro mladé zpěváky. Můžete ji využít jako příjemnou aktivitu v rámci sborových soustředění a zkoušek.

Dotazník pro zpívající děti:Německy, Anglicky, Francouzsky, Holandsky.

Dotazník pro sbormistry: Německy, Anglicky, Holandsky.

Dotazníky můžete vyplňovat do 15. února 2015. Máte-li dotazy nebo chcete-li získat více informací, kontaktujte prosím autory průzkumu e-mailem na adrese hans.helsen@luca-arts.be.

Projekt VOICE

Projekt Singing Sofa je součástí rozsáhlého mezinárodního projektu s názvem VOICE (www.thevoiceproject.eu), financovaného z evropského programu CULTURE. VOICE je evropský projekt pro udržitelný rozvoj a inovace ve sborovém zpěvu. Představuje první významnější kooperaci mezi subjekty v oblasti sborového zpěvu - sbory, hudebními pedagogy a výzkumnými pracovníky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)