Geshem letos začíná v domovech pro seniory

Loni jsem si posteskl, že už jsme dlouho nezpívali v nějaké léčebně nebo v domově důchodců. A tak si to začátkem tohoto roku vynahradíme: Letošní koncerty po krátké odmlce zahajuje Geshem ve dvou pražských domovech pro seniory – v Bohnicích (22.2.2009) a v Hájích (7.3.2009).



Marek Šlechta, pondělí 16. února 2009
Magazín > Sborový život

Geshem na Spiritual Fest 2008

Spiritual Fest

Loni prožíval soubor náročné období v souvislosti s přijetím 8mi nových zpěvaček. Nakonec se ale podařilo sopranistky i altistky plynule zapojovat tak, že nemusel být zrušen žádný koncert. Dokonce jsme už v říjnu společně nahrávali DVD při příležitosti benefičního koncertu pro hospice, které by mělo spatřit světlo světa v příštích týdnech.

A jaké jsou plány Geshemu pro rok 2009? Přicházíme se sedmi novými spirituály, většinou ve vlastní úpravě. Při jejich nácviku jsme spolupracovali s takovými osobnostmi jako Lee Andrew Davison (jazzman USA), Dita Hořínková (Happy Day Quintet) a Libor Sládek (Besharmonie, Bohemiachór).

Festival afroamerických spirituálů s názvem Spiritual Fest, který letos pořádá Geshem už posedmé, bude v sobotu 19.září 2009.

Zveme všechny příznivce spirituálů, duchovní a vokální hudby na koncerty G eshem, o kterých se dozvíte na stránkách www.geshem.cz

Svítí-li slunce nebo sněží, padá-li mlha nebo déšť (hebrejsky Geshem), stále se radujeme ze společného zpěvu, působivých harmonií, podmanivých rytmů a rozletu duše...


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)