Dnes začíná festival akademických sborů

Skladby Zdeňka Lukáše v podání pěveckého sboru Musica oeconomica Pragensis za řízení manželů Spiritových dnes v 19 hodin otevřou zahajovací koncert dvoudenního festivalu Festa academica 2007. Koncert se koná v nové aule Vysoké školy ekonomické pod záštitou starostky MČ Praha 3, paní Mileny Kozumplíkové.



-cs-, pátek 16. listopadu 2007
Magazín > Sborový život

Sbormistr Michal Vajda.

archiv Pěveckého sboru Masarykovy univerzity

Program koncertu bude pokračovat vystoupením Dívčího akademického sboru z Plzně. Představí výběr ze svého pestrého repertoáru, v němž zazní také skladby Bohuslava Martinů a Zdeňka Blažka. Vysokoškolský pěvecký sbor Ostravské univerzity do Prahy přijíždí mimojiné s nepříliš často prováděnými skladbami Josefa Suka Mať moja a Stasa čarodějnice, které vznikly v roce 1900 na lidový text a text F. L. Čelakovského. Jihočeský vysokoškolský sbor, který řídí Jiří Fuchs, do svého vystoupení zahrnul mimojiné náročnou Novákovu Velebnou noc. Koncert uzavře čtyřmi skladbami českých autorů 20. století Pěvecký sbor Masarykovy univerzity Brno. Pod vedením Michala Vajdy uvede také zhudebnění modlitby sv. Františka z Assisi Cantico delle creature z pera nedávno zesnulého skladatele Petra Ebena.

V průběhu koncertu bude slavnostně předána Cena Jana Opletala, která se každoročně uděluje jako uznání za občanskou angažovanost. Laureáta ceny zvolil v minulých dnech z došlých návrhů výbor složený z předních osobností českého akademického života.

Festivaly



Prohlédněte si zmíněné sbory

Český akademický sbor

Brno (Jihomoravský kraj) – zal. 2004
akademický smíšený sbor


Jihočeský vysokoškolský sbor

České Budějovice (Jihočeský kraj) – zal. 1982
akademický ženský sbor


Musica Oeconomica Pragensis

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 2001
akademický smíšený sbor


Vysokoškolský pěvecký sbor Ostravské Univerzity

Ostrava (Moravskoslezský kraj) – zal. 1966
akademický smíšený sbor


Slovník sbormistrů


Přečtěte si další články



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)