Mezinárodní den studentstva oslavili hudebním festivalem

Největší letošní studentský hudební festival je již minulostí. Čtyři dny nabité hudbou a zážitky z oslavy studentského svátku nabídl tentokrát festival Festa academica. Celkem šest vystoupení pěveckých sborů, kapel a orchestrů přilákalo velké množství posluchačů nejen z řad mladého publika.



Redakce, středa 22. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Festival posluchače oslovil

Jan Malý / Festa academica

Posluchače oslovil širokým žánrovým záběrem i vysokou, téměř profesionální uměleckou úrovní těles. Na své si tak přišli příznivci pouličního umění, populární hudby a jazzu i milovníci vysoké kultury. Mimořádný byl i počet účinkujících, do Prahy se jich sjelo na čtyři stovky.

Studenti své umění předvedli na veřejných místech - na Národní třídě - i v neslavnější tuzemské hudební síni, tj. v Rudolfinu. Právě ve Dvořákově síni Rudolfina 17. listopadu festival symbolicky vyvrcholil. Na koncertě nazvaném Studenti sametu zde velký festivalový pěvecký sbor (cca 180 pěvců, studentů univerzit a vysokých škol) přednesl za doprovodu Symfonického orchestru Pražské konzervatoře kantátu Te Deum Antonína Dvořáka. Sólové party nastudovali Naděžda Chrobáková a Richard Novák, taktovky se ujal zkušený pražský dirigent a sbormistr Marek Valášek.

Festival připravili Unie českých pěveckých sborů a Gymnázium Jana Keplera, ve spolupráci se Senátem ČR, Českou filharmonií a Studentskou komorou Rady vysokých škol.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)