Pěvecký sbor Masarykovy univerzity na festivalu v Bratislavě

Dříve, než z nás stačil vyprchat bojový duch a nadšení z pražského festivalu, vypravili jsme se i druhý prosincový víkend za sborovým zpíváním. Tentokrát jsme byli odhodlaní v rámci I. medzinárodného festivalu adventnej a vianočnej hudby dobýt Bratislavský hrad.



Barbora Šteyerová, čtvrtek 14. prosince 2006
Magazín > Sborový život

Po zmatcích s šatnou a možností se rozezpívat, zřejmě nedílnou součástí každého festivalu, jsme v sále Hradu zahájili kategorii, v níž kromě nás soutěžily sbory z Polska, Slovinska a Chorvatska. Na neznámý a neozkoušený prostor jsme si zvykali během prvních taktů Thomsonova Alleluja a přes Ebenovo Cantico delle creature a Elijah Rock v Hoganově úpravě jsme se prozpívali až k Rytmu Ivana Hrušovského.

Ve volném čase jsme původně chtěli nasávat atmosféru předvánočního města, Bratislava nám však bohužel místo svých krás ukázala, jak vypadá vytrvalý déšť. Ten neustal ani během slavnostního zakončení festivalu a vyhlášení výsledků, jež probíhalo v Dómu sv. Martina. Náš sbor si vyzpíval 94 bodů a tím vítězství ve své kategorii. Na koncertě vítězů jsme sobě i posluchačům s chutí zazpívali Cantico delle creature a Elijah Rock. Nadšení, které zavládlo po doznění Elijah Rock, nás velmi potěšilo a bylo pro nás velkou (a zaslouženou) odměnou.

A tak zatímco ze strany pořadatelů byl celý den zakončen společenským večerem, ze strany sbormistra MgA. Michala Vajdy se tak stalo nadšeným konstatováním: „Tak jsme jim ten kostel zbořili, co?“ A taky že jo!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)