Cum decore na IFAS 2006

Ve dnech 29. 6.–2. 7. 2006 se v Pardubicích uskutečnil XIX. ročník mezinárodního festivalu akademických sborů IFAS 2006. Výkony sedmnácti univerzitních a vysokoškolských sborů z Evropy, USA a Austrálie hodnotila mezinárodní porota vedená prof. Jiřím Kolářem a složená z odborníků z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Filipin a USA.



Eva Laurinová, středa 9. srpna 2006
Magazín > Sborový život

Liberecký studentský sbor Cum decore.

Mezi těmito vysokoškolskými sbory soutěžil i sbor Cum decore působící pod vedením Čeňka Svobody při Gymnáziu F.X.Šaldy v Liberci. Úroveň zúčastněných sborů byla vysoká, a tak liberečtí sboristé nečekali, že by jejich soutěžní vystoupení měla v této konkurenci naději na nějaký větší úspěch. Proto byl pro všechny „kumdekoráky“ velkým překvapením verdikt mezinárodní poroty:

Kategorie A1 (smíšené sbory): Cum decore – zlaté pásmo (2.místo – pohár + finanční cena)

Kategorie B (folklor): Cum decore – zlaté pásmo (4.místo)

Karegorie C (Pocta W.A.Mozartovi a R.Schumannovi): Cum decore – stříbrné pásmo (2.místo - pohár)

Obzvlášť velkým úspěchem bylo rozhodnutí mezinárodní poroty, která mezi 5 nejlepších sborů festivalu nominovaných do soutěže o GRAND PRIX IFAS 2006 zařadila i sbor Cum decore. Tuto cenu sice získal vynikající sbor univerzity v Queenslandu (Austrálie), ale samotná nominace byla velkým oceněním kvalit sboru, který v letošním roce oslaví 15 let své existence.

Sbormistru Č.Svobodovi bylo na závěrečném slavnostním koncertu festivalu předáno republikové sbormistrovské ocenění - Cena Unie českých pěveckých sborů „Sbormistr-junior“.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)