Chlapci z Bruncvíku vyzpívali 17 500 Kč pro Člověka v tísni

Tradiční postní koncert Chlapeckého sboru Bruncvík "Děti dětem" se konal v sobotu 1.4.2023 od 17 hodin v kostele sv. Petra Na Poříčí. Výtěžek koncertu bude věnován humanitární organizaci Člověk v tísni na pomoc Ukrajině.



PhDr. Lenka Hlávková, Ph.D., úterý 18. dubna 2023
Magazín > Sborový život

Koncert Chlapeckého sboru Bruncvík

archiv sboru / Chlapecký sbor Bruncvík

Když se před rokem rozhodl Chlapecký sbor Bruncvík věnovat výtěžek svého postního koncertu na pomoc ukrajinským dětem, nikdo netušil, jak aktuální bude toto téma i letos. Na koncertě, který se konal v sobotu 1. dubna v kostele Sv. Petra na Poříčí, zazněly skladby různých historických období a stylů, ve kterých chlapci a mladí muži z Bruncvíku přesvědčivě navodili atmosféru postní doby a přivedli publikum až k dojetí.

Středověký chorál, renesanční polyfonii, vypjaté barokní árie, ale také písně z kancionálů nebo novodobá zpracování lidových a liturgických textů (Garau, Eben, Jurkovič) - to vše nastudovali Bruncvíci, jako obvykle, s porozuměním smyslu zpívaných slov.

Součástí přípravy na koncert bylo také promítání dokumentárních filmů z festivalu Jeden svět, které chlapce přivedlo k zamyšlení nad tím, jak žijí a můžou žít oni a jaký život vedou jejich vrstevníci v zemích, kde děti nemohou chodit do školy, protože musí od útlého dětství pomáhat živit rodinu. Výtěžek postního koncertu se proto rozhodli věnovat humanitární organizaci Člověk v tísni. Ukázali tak, že i malí kluci se můžou stavět k problémům tohoto světa čelem a že velikonoční příběh pro ně není jenom dávnou historií.

Děkujeme všem dárcům a P. Lukáši Lipenskému, O. Cr. za laskavé poskytnutí chrámového prostoru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)