Navštivte 4. setkání chlapeckých sborů Slavíci v zahradě

V Nosticově zahradě na pražské Kampě se uskuteční 4. setkání českých chlapeckých sborů s názvem Slavíci v zahradě 2022.V sobotu 28.5.2022 Od 10 do 18 hodin jsou pro sbory i širokou veřejnost připraveny hudební a tvořivé dílny, po 16. hodině program vyvrcholí přehlídkou sborů. Vstup na akci je zdarma.



PhDr. Lenka Hlávková, Ph.D., úterý 26. dubna 2022
Magazín > Sborový život

Slavíci v zahradě 2019 - koncert - Chlapecký sbor Bruncvík

Dana Bellany / Chlapecký sbor Bruncvík

Festival je pojmenovaný podle slavného francouzského filmu Slavíci v kleci režiséra Christopha Barratiera, který oslavuje chlapecký zpěv. Podobné je i poselství tohoto setkání, jehož se letos účastní chlapecké sbory Domni, gaudete! z Jablonce nad Nisou, Páni kluci z Litoměřic, Kosteráček z Opavy, pražští Pueri gaudentes (Pueri 3) a v roli hostitele Bruncvík se svými přípravnými odděleními Benjamínky a Lvy.

Festival vznikl, aby:

• rodiče viděli, že zpívající kluk je normální veselá a zdravá bytost a nebáli se dát svá dítka do sboru

• kluci viděli, že zpívání je skvělá zábava

• sbormistři se osmělili a zkusili pracovat s čistě chlapeckou skupinou

Dopolední program začíná v 10 hodin seznámením sborů, která jsou pojata jako „rytířská klání“. Po odpoledních akustických zkouškách proběhne od 16 hodin koncertní přehlídka všech sborů (cca do 18.30 hodin).

Celý program je zdarma přístupný široké veřejnosti. V parku Kampa budou připraveny po celý den hudební a tvořivé dílny / VYROB SI – ZAHRAJ SI – ZANOTUJ SI – NAMALUJ SI /

Čtvrtý ročník festivalu Slavíci v zahradě je již tradičním pravidelným setkáním chlapeckých sborů v pražských zahradách a klade si za cíl popularizovat jedinečný fenomén chlapeckého a mužského zpěvu. Také připomíná osobnost Pavla Jurkoviče, vynikajícího zpěváka, pedagoga a skladatele, který chlapeckému zpívání velmi fandil a byl patronem pražského sboru Pueri gaudentes. Jako ředitel Základní školy s rozšířenou hudební výchovou vychoval mnoho vynikajících hudebníků a pedagogů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)