Sunrise Mass – „Mše vycházejícího slunce“ opět v Liberci

Volné liberecké vokální sdružení ROSEX zve srdečně všechny příznivce hudby a zpěvu na výjimečný koncert. Po velkém úspěchu premiéry „Sunrise Mass“ v Liberci v loňském roce budou mít posluchači opět možnost zažít tuto krásnou mši z díla významného norského skladatele Ola Gjeila, žijícího v současné době v New Yorku.



Jitka Havlová, pátek 31. března 2023
Magazín > Zprávičky

pozvánka na koncert duchovní hudby

ROSEX / ROSEX

K realizaci jsou přizváni zpěváci z libereckých sborů Carola, A my taky a Ještěd. Mši se sborem čítajícím na 60 zpěváků nastudovala Alena Sobotková, sbormistryně Rosexu. Dirigování komorního smyčcového orchestru tvořeného profesionálními i amatérskými muzikanty se ujal opět Graziano Sanvito, italský hudebník, dlouholetý dirigent Podkrkonošského symfonického orchestru v Semilech a držitel Pocty hejtmana Libereckého kraje za celoživotní přínos v oblasti hudby. Program koncertu obohatí vystoupení hosta, kterým je tentokrát komorní flétnový soubor Flauto Collegium.

Sunrise Mass, která v sobě spojuje moderní i klasické hudební prvky, zazněla poprvé v Oslu v roce 2008. „Gjeilovo dílo loni velmi zaujalo zpěváky a hlavně mělo velký ohlas u publika. Půjde tedy o druhé uvedení této mše v Liberci. Autor v ní umně spojil klasické i moderní hudební prvky. Je pojímána jako „duchovní cesta“ reflektující vývoj člověka od dětství k dospělosti, s podobenstvím k východu slunce. Skladba vrcholí v poslední části, kterou autor napsal k poctě hudebního velikána J. S. Bacha. Poslechově je mše velmi harmonická, příjemná, zvukově vyvážená. Věříme, že po dlouhém zimním období přeladíme posluchače na jarní slunečné dny a dodáme jim novou energii a dobrou náladu…“ sděluje s úsměvem sbormistryně Alena Sobotková.

Koncert se koná v kostele sv. Antonína Velikého v Kostelní ul. v Liberci, v neděli dne 16. dubna 2023 v 16.00 hod. Vstupenky budou k dispozici přímo na místě konání před začátkem koncertu.

Akce je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu Statutárního města Liberec.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)