Nové vedení UČPS se poprvé představilo veřejnosti

Mgr. Jaroslav Vávra novým předsedou UČPS

Na zasedání Hlavního výboru 14. ledna 2023 se svých funkcí ujali členové nového vedení Unie. Společně pak představili své vize a priority sborové organizace na období 2023-2026.



-cs-, pátek 20. ledna 2023
Magazín > Zprávičky

Jaroslav Vávra

Petr Ježek / .nasepojizeri.cz

V sobotu 14. ledna se v pražském Hlaholu sešli k prvnímu letošnímu jednání zástupci vedení Unie (Hlavní výbor, Předsednictvo a Revizní komise).

Úvodem byl do funkce předsedy Unie byl slavnostně uveden pedagog, hudební popularizátor, skladatel a předseda pěveckého sboru Jizeran Semily Mgr. Jaroslav Vávra. Jmenovaný pak poděkoval přítomným za důvěru a krátce nastínil svou představu o dalším směřování organizace.

Byla také projednána otázka nutného doplnění předsednictva Unie. Za odstoupivšího Václava Filipa byla do vedení Unie kooptována dlouholetá členka libereckého oblastního výboru Ing. Ivana Kubelková. V této souvislosti byly upřesněny agendy dalších členů předsednictva.

Následně členové výboru a předsednictva projednávali priority Unie pro další období. Přítomní se shodli, že nejvýznamnější hudební a kulturní událostí, které má sborové hnutí před sebou je ROK české hudby (2024). Pro tuto příležitost připraví Unie sborový projekt, který bude zahrnovat společná vystoupení, ale i výběr a distribuci vhodných notových a grafických materiálů (včetně nových úprav známých skladeb našich klasiků). Vedle umělecké činnosti řešili členové i možnosti zlepšení podpory pro členské sbory, problematiku OSA a varianty vydávání elektronické podoby magazínu Cantus.

Uvedené projekty budou nyní dále konkretizovány a projednány v jednotlivých odborných komisích a konzultovány se zástupci oblastí. První návrhy podoby uměleckých projektů a funkčních opatření budou představeny na oblastních konferencích v únoru tr. a na následně i na stránkách portálu české sbory.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)