Přijměte pozvání na koncertní průřez operou WODŹAN (Vodník)

Společnost přátel Lužice a Unie českých pěveckých sborů vás zvou na koncertní průřez operou Korly Awgusta Kocora WODŹAN (Vodník) na libreto Handrije Dučmana podle lužickosrbské pověsti.

Koncert se koná ve čtvrtek 9. června 2022 od 19.30 v Koncertním sále Jana Drtiny na Konzervatoři Jana Deyla (Maltézské nám. 14, Praha 1 – Malá Strana)



-cs-, neděle 5. června 2022
Magazín > Sborový život

WODŹAN (Vodník)

Ondřej Štantejský / Ondřej Štantejský

Koncert pořádá Unie českých pěveckých sborů a Společnost přátel Lužice v rámci festivalu Musica coniuncta za podpory MK ČR, projektu Kulturní most mezi Prahou a srbskou Lužicí 2022 za podpory MHMP a jako součást Zejlerova a Kocorova roku 2022 koordinovaného Domowinou.

Vstupné je dobrovolné.

Účinkují

Marie Šimůnková, soprán

Jan Hájek, tenor

Adam Born, bas

Jan Míchal, klavír

komorní sbor Laetitia

Tereza Bystřická, sbormistryně

Večerem provází Ondřej Šrámek, autor českého překladu libreta.

Koncertem chceme připomenout skladatele K. A. Kocora, výročí 200 let od jeho narození, a zároveň autora balady, která je podkladem k libretu, H. Dučmana, který studoval v Praze a inspiraci pro svoji další (literární a buditelskou) činnost získal právě zde. Jedná se o jednu ze dvou Kocorových oper (Jakub a Kata; Wodźan), která však od autora nemá orchestraci, pouze klavírní doprovod.

Poprvé byly v Praze některé části uvedeny na jaře 2019 tehdy studenty Pražské konzervatoře. Nyní již absolventi ve spolupráci s Komorním sborem Laetitia chystají širší výběr, díky němuž můžete získat ještě lepší představu o celé opeře.

Zatím pro vás máme vše pouze jako koncertní provedení s doprovodem klavíru, jak to Kocor napsal. Ale třeba se povede v dohledné době i orchestrace a pak třeba i scénické provedení…

Více informací naleznete ZDE


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)