Pražský VUS nezahálí a pilně koncertuje u nás i v blízkém zahraničí

Koncem října a začátkem listopadu tohoto roku s radostí přijal VUS UK pozvání ke spolupráci na dvou velkých hudebních projektech.



Zpravodaj VUS/CS, pátek 19. listopadu 2021
Magazín > Sborový život

VUS UK

archiv sboru / vus-uk.cz

Prvním z nich byla doslova mezinárodní spolupráce se Štátnou filharmónií Košice v jejich domácím prostředí a sborem COLLEGIUM TECHNICUM (sbormistryně Tatiana Švajková). Pod taktovkou dirigenta Maroša Potokára za účasti sólistů Michaely Várady (sopranistka) Myroslavy Havryliuk (mezzosopranistka) Maksym Kutsenko (tenorista) a Michala Onufera (bas), měli čest si zazpívat Requiem d moll Wolfganga Amadea Mozarta.

Koncert se uskutečnil 21. října vo Veľké koncertné sále Domu umenia v Košicích v rámci Podujatie je súčasťou Festivalu sakrálneho umenia.

První listopadový den jsme se se svými hlasy přidali ve třech číslech Koncertu ke dni válečných veteránů k Ústřední hudbě Armády České republiky, řízené dirigenty podplukovníkem Jaroslavem Šípem, majory Patrikem Spinkou a Josefem Kučerou. Koncertu se zúčastnili společně se zástupci vedení rezortu Ministerstva obrany a Armády České republiky váleční veteráni a rodiny padlých vojáků. Po delší době jsme tak měli opět příležitost připomenout si neopakovatelnou atmosféru Dvořákovy síně Rudolfina.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)