Ženský komorní sbor Jirkov oslaví kulaté výročí slavnostním koncertem

Ženský komorní sbor Jirkov slaví 50. výročí svého trvání a srdečně vás zve na slavnostní koncert, který se uskuteční 9. října od 18. hodin na zámku Červený Hrádek.



Eva Rendlová, úterý 28. září 2021
Magazín > Sborový život

ŽKS Jirkov

archiv sboru / archiv sboru

Pozvánka aneb Začínáme…. A cíl je velký!

Před mnoha týdny jsme všichni byli nechtěně uvrženi do podivného času boje s neviditelným, nepříjemným a nebezpečným nepřítelem, covidem-19. Mnozí z nás hodně ztratili – práci, zdraví, bohužel někteří i své nejbližší. Doufejme, že se snad nyní vrací čas, kdy můžeme normálně žít a rozvíjet své koníčky i aktivity – sportovní, společenské, kulturní…

Také Ženský komorní sbor Jirkov s radostí zahájil své pravidelné zkoušky. Však bylo na čase! Máme totiž důvod parádně se po dlouhé odmlce předvést. Náš sbor v tomto roce slaví úžasné výročí – 50 let svého trvání. Pět desetiletí nádherných koncertů, setkávání se s přáteli, úspěšné reprezentace města Jirkova v tuzemsku i v zahraničí, 50 let rozdávání radosti, úsměvů a krásných zážitků vám i nám samým.

Komorní sbor založil v roce 1971 čestný občan města Jirkova pan Jaroslav Cyrus, jehož sté výročí narození si letos připomínáme. Sbor byl nejprve dívčí, od roku 1987 ženský. Mnozí si jistě vzpomenou na tradici jarních premiérových koncertů, na každoroční krásné vánoční koncerty, na spoluvystupování s českými a také slovinskými sborovými přáteli. A což teprve naše premiérová úspěšná zpěvohra Dívčí válka v květnu 2018. To všechno jsou úspěchy, které nás zavazují. Proto bychom rády na takto významném koncertu předvedly jakýsi průřez naším repertoárem a spolu s hosty - smíšeným sborem Gaudium Praha - potěšili všechny naše příznivce, fanoušky, přátele, hosty… a tento výjimečný slavnostní koncert si jaksepatří užili.

Proto si zapište: sobota 9. října, 18:00, zámek Červený Hrádek.

Jste srdečně zváni, přijďte oslavovat s námi, těšíme se na vás!

Eva Rendlová, ŽKS Jirkov


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)