AŤ HUDBA ZNÍ! mimořádný virtuální koncert ke Dni studentstva, již dnes večer.

V pořadu vystoupí přední české soubory, hudbu doplní aktuální mluvené vstupy

Český akademický sbor Brno, Cantica Laetitia Zlín, Orchestr VŠCHT v Praze, Kos z Litomyšle nebo Česká studentská filharmonie, tyto i další studentská seskupení vystoupí dnes na mimořádném virtuálním koncertě. Pořad můžete sledovat v premiéře dnes, 16. 11. od 17:45 na hudebním kanále youtube.com.



-cs, pondělí 16. listopadu 2020
Magazín > Zprávičky

Festa academica 2017

Jan Malý / ucps.cz

Přenášení různých hudebních akcí po síti je dnes již poměrně běžnou záležitostí. Přesto je dnešní koncert v něčem mimořádný. Na bližší informace o akci jsme se zeptali předsedy UČPS dr. Roman Michálka

„V současné době, kdy nemůžeme zkoušet ani vystupovat a pravidelná činnost našich souborů se tak zastavila, je důležité abychom hledali nové možnosti a způsoby, jak se společně setkávat. Jednou z variant jsou právě virtuální koncerty.

Ten, který vám dnes nabízíme navazuje na tradici velkých studentských akcí, které jsme pravidelně připravovali posledních 12 let, např. koncerty Studenti sametu a Zrcadlo přátelství.

Program pořadu nabízí především českou hudbu a to v podání našich předních studentských hudebních těles.

Archivní nahrávky doplňují aktuální mluvené vstupy dirigentů a osobností našeho veřejného života (např. Jiří Růžička - Senát PČR, nebo Giancarlo Lamberti SKRVŠ).

Věříme, že koncert přinese studentům i všem příznivcům sborového zpěvu radost a povzbudí je do další umělecké práce“.

Virtuální koncert připravila Unie českých ´pěveckých sborů ve spolupráci se Studentskou komorou Rady vysokých škol a Gymnáziem Jana Keplera v Praze a Festa academica.

Akce se koná v rámci celoročního hudebního festivalu Musica coniuncta, za podpory NČHF, NŽU, MKČR a Státního fondu kultury ČR.

On-line přenos můžete sledovat zde:

České sbory-YouTube

České sbory-Facebook


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)