Rockové oratorium o víře, naději a svobodě

Collegium 2010 a studenti z Poděbrad na Festa academica

K několika stům mladých hudebníků z celé ČR se připojili i zpěváci našich hudebních souborů a 17.11.2019 od 14.30 nadchli publikum na Palachově náměstí v Praze neopakovatelným provedením Rockového oratoria Eversmiling liberty.



Dunovska, středa 20. listopadu 2019
Magazín > Sborový život

FA 2019

Jan Malý / ucps.cz

Posluchači zaplnili celé Palachovo náměstí a ve sváteční den 17. listopadu vytvořili spolu se stovkami mladých muzikantů vynikající atmosféru. Na tento koncert se sešli středoškoláci a vysokoškoláci z celé republiky a vytvořili největší pěvecký sbor v historii České republiky. Pod vedením sbormistra Libora Sládka zněly nad Prahou ze schodiště před Rudolfinem nádherné tóny Rockové oratoria Eversmiling liberty (Juda Makabejský). Jsme rádi, že jsme mohli být při tom. Koncert se konal u v rámci festivalu Festa academica u příležitosti Mezinárodního dne studenstva.

Velkému koncertu předcházelo mnohaměsíční studování náročných partů, poté sezpívání během 3 víkendových soustředění a nakonec generálka dopoledne 17.11.2019. Už na generální zkoušce se scházeli posluchači a užívali si hudbu spolu se zpěváky.

Nikdy jsme nic podobného neprožili, t.j. tak početný a sehraný pěvecký sbor, ze kterého vychází energie směrem k posluchačům a od posluchačů ke zpěvákům, báječný sbormistr, vyrovnané hlasy, zvládnuté těžké rytmické pasáže skladby, bohatá melodičnost, prožívání hudby kombinující rock, pop, jazz i swing na základě barokní formy, toto vše podtržené obsahem skladby - trvalým úsilím o víru, svobodu a nezávislost. Bonusem byl romantický výhled na prosluněný Pražský hrad, vynikající ozvučení náměstí i zájem všudypřítomných kamer.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)