Pražský filharmonický sbor oslaví 85. výročí

Pražský filharmonický sbor zahájil letošní jubilejní 85. koncertní sezonu již 15. září na festivalu Dvořákova Praha společně s Izraelskou filharmonií pod taktovkou dirigenta Zubina Mehty, jenž se stal patronem PFS v sezoně 2019/2020. Pražský filharmonický sbor také inicioval udělení ceny Ministerstva kultury ČR “Artis Bohemiae Amicis” pro tohoto světoznámého dirigenta, se kterým sbor absolvoval již 94 společných koncertů.



Pražský filharmonický sbor, středa 16. října 2019
Magazín > Sborový život

Pražský filharmonický sbor

Pražský filharmonický sbor / Pražský filharmonický sbor

Cenu MK předal maestru Mehtovi ředitel PFS Radim Dolanský a hlavní sbormistr Lukáš Vasilek během slavnostního večera.

Výročí 85 let od svého založení oslaví Pražský filharmonický sbor první prosincovou sobotu 7. prosince 2019 v 19.30 hodin ve Dvořákově síni Rudolfina při provedení oratoria Král David Arthura Honeggera. Bude nám ctí přivítat na pódiu hned dva čerstvé držitele ceny Thalie v oboru Opera, sopranistku Kateřinu Kněžíkovou a tenoristu Ondřeje Koplíka. Spolu s nimi vystoupí také Markéta Cukrová (alt) a v roli vypravěče Jaromír Meduna. Jako host se pražskému publiku poprvé představí Vlámský symfonický orchestr z belgického Gentu.

Součástí tohoto koncertu bude i výstava fotografií členky sboru Martiny Kritznerové z koncertů a zahraničních cest PFS.

Rádi bychom Vás na náš koncert pozvali jako čestné hosty, proto níže přikládáme naši pozvánku. V případě zájmu o vstupenky nás, prosím, kontaktujte nejpozději do 10. listopadu 2019 prostřednictvím emailu: vstupenky@choir.cz nebo telefonicky na +420 224 267 539, +420 776 670 982.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)