Závěrečný koncert VI. ročníku Bojanovského muzicírování

Šestý ročník regionálního hudebního festivalu se vydařil

Smíšený pěvecký sbor Vlastislav pod vedením sbormistryně Markéty Výborné uzavřel 27. září 2019 letní hudební festival v Bojanově.



Vlastislav Beran, neděle 29. září 2019
Magazín > Sborový život

M.http://vlastislav-hm.cz/

Vlastislav Beran / archiv sboru

Soubor Vlastislav z Heřmanova Městce v roce 2017 festival zahajoval a v letošním roce nás navštívil znovu, tentokrát na jeho ukončení. Ve zdejším kostele jsme ho přivítali v předvečer svátku sv. Václava.

Smíšený pěvecký sbor Vlastislav patří mezi nejstarší sbory ve východočeském regionu, jeho historie sahá až do roku 1862. Má za sebou řadu úspěšných nastudování známých skladeb. Vzpomeňme Mozartovo Requiem, Dvořákovu Stabat Mater nebo sborový projekt České písně Bedřicha Smetany.

Tak jak se soubor věnuje mnoha hudebním žánrům, byl do několika bloků i sestaven program koncertu. Zazněla duchovní hudba, úpravy lidových písní, spirituál. A na závěr symbolicky 1. věta již zmíněné České písně a známý sbor „Proč bychom se netěšili“ z opery Prodaná nevěsta. Profesionální provedení všech skladeb ocenili diváci bohatým potleskem. Máme velkou radost, že se sboru Vlastislav u nás líbí a rád se k nám vrací. Patří mu znovu naše poděkování a přání dalších úspěchů na poli kultury.

To, že se uskutečnil již šestý ročník právě skončeného festivalu o něčem svědčí. Zaznělo závěrečné bilancování a poděkování všem, kdo se o podporu a organizaci akce zasloužili. My vděční posluchači víme o koho se jedná – vřelé díky!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)