Jirkovský Písňovar má za sebou další úspěšný ročník

O víkendu 6.–8. října 2017 proběhl 11. ročník mezinárodního soutěžního festivalu sborové populární hudby Jirkovský Písňovar. Páteční úvodní koncert odstartoval domácí sbor Ventilky hlavního organizátora Luboše Hány spolu s několikanásobnými vítězi Písňovaru z předchozích let, pražským Oktetem.



Katarína Machalová, čtvrtek 30. listopadu 2017
Magazín > Zprávičky

Jirkovský písňovar

archiv festivalu / Jirkovský písňovar

Sic Písňovar skutečně je soutěžním festivalem a sobotními výkony si 19 zúčastněných sborů a vokálních skupin vybojovalo své místo na výsledkové listině, atmosféra soutěžně rozhodně nepůsobila. Členové uskupení se navzájem podporovali či rovnou byli členy dalších ansámblů, a to přispělo k pocitu jedné velké propojené sborové rodiny. Obzvlášť přátelskou atmosféru vyzdvihla jako velké plus festivalu i Nancy Gibson, mezinárodní článek poroty, ve které zasedla spolu s Michalem Hájkem, Sylvou Saskovou a Petrem Wajsarem.

Kromě vysoké úrovně interpretační časti soutěže byla letos pomyslně zvednuta laťka i v aranžérské kategorii AURA, a to hlavně díky Haně Faitové. Porotci ohodnotili jako nejlepší její úpravu písně Euphoria a k tomu zazněla přímo i její autorská tvorba, píseň Nevím, v šestihlasé úpravě.

Poslední den festivalu zahájil workshop s a capella sextetem Skety, který je v současné době považován za špičku české a capella scény a reprezentuje Česko i v zahraničí. Odpoledne patřilo koncertům zúčastněných sborů v regionu.

Příští ročník Jirkovského Písňovaru zahájí v pátek 5. října 2018 vítěz letošního ročníku, mužský sbor Ch-tdž!

Podívejte se na výsledkovou listinu festivalu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)