Hudební festival lidského hlasu nabízí hlasovou dílnu s Ivou Bittovou

Sdružení Fujaré pořádá v sobotu 2. září 2017 první ročník mezinárodního hudebního festivalu lidského hlasu s prozaickým názvem Hlasy. Jednodenní festivalová událost v amfiteátru na Stráni Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm představí domácí i zahraniční sólisty, sbory a hudební skupiny nejrůznějších žánrů, které spojuje unikátní hlasový projev.



Tisková zpráva, středa 30. srpna 2017
Magazín > Sborový život

Iva Bittová

osobní archiv / www.bittova.com

Specifikem dramaturgie festivalu, který se uskuteční v malebném, dřevěném amfiteátru Valašského muzea v přírodě na sklonku léta, je výběr účinkujících – sólistů, sborů, hudební skupin – postavený na jedinečnosti jejich hlasového projevu. Vystoupení umělců tak může jít napříč žánry a udržet si spojující linku lidského hlasu jako „nejdokonalejšího hudebního nástroje“. V žánrově pestrém programu proto zazní hlasy mužské i ženské, sólové i sborové, z domácího Valašska i z celé České republiky, ale i z Polska a Slovenska. Festival se chce svou specifickou dramaturgií zapojit do hudebních tradic regionu a vytvořit kulturní událost nejen na regionální festivalové mapě.

Součástí festivalu je dvoudenní hlasová dílna s Ivou Bittovou, jejíž účastníci krátce vystoupí i v hlavním festivalovém programu. Iva Bittová je zároveň patronkou festivalu.

Festival je součástí Valašského roku, hlavní dramaturgické linie Valašského muzea v přírodě, které je partnerem festivalu. Festival je financovaný z veřejných grantů a dotací, darů a sponzorských příspěvků a vlastních zdrojů pořádajícího spolku Fujaré, z. s.

Více informací na www.festivalhlasy.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)