Sborové studio Zvoneček přivítalo v Praze mladé zpěváky z Japonska

Sborové studio Zvoneček – Praha obohatilo své zkušenosti o další mezinárodní spolupráci, tentokrát s mládežnickým sborem Kanagawa Prefectural Yaei High School Choir. Prahu navštívili zpěváci až z dalekého Japonska. Společný koncert japonských a pražských dětí se konal 3. října v Zrcadlové kapli Klementina, uskutečnil se pod záštitou japonského velvyslanectví za účasti kulturní atašé paní Mashimo.



Lucie Nováková, pondělí 20. října 2014
Magazín > Sborový život

Zvoneček společně s japonským sborem (foto: Jan Vančura)

Koncert zahájila nejmenší Zvonítka, následovalo vstupní slovo paní Mashimo, pokračoval koncertní sbor Zvonky a po něm již předvedli své umění japonští hosté. Do svého programu zařadili i adaptaci Smetanovy Vltavy a nádherným vrcholem večera bylo společné vystoupení obou sborů: nejprve píseň česká - Letěly tudy labutě, kterou dirigovala sbormistryně Jarmila Novenková, a po ní japonská lidová píseň Sakura pod taktovkou paní Eiko Ogawy.

Po skončení koncertu přijali naši japonští přátelé pozvání do budovy Gymnázia a Hudební školy hlavního města Prahy, kde na ně čekalo pohoštění a drobné dárky, nechybělo ani mnohočetné vzájemné fotografování. Ačkoli turné japonského sboru pokračovalo dále do Vídně a Maďarska, věříme, že naši noví přátelé budou na pražský koncert rádi vzpomínat a spolupráce obou sborů bude v budoucnu pokračovat.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)