V Příbrami se uskuteční další ročník sborového festivalu

Komorní sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra z Příbrami srdečně zve všechny milovníky hudby, zpěvu a tance na sobotu 25. října 2014 ve 14 hodin do Waldorfské školy v Příbrami na již 11. ročník Festivalu pěveckých sborů Příbram 2014, který se uskuteční za finanční podpory města Příbram.



Irena Muzikářová, středa 15. října 2014
Magazín > Sborový život

Dětský sbor Duha ZŠ Příbram na loňském ročníku festivalu

Festival zahájí fanfárami studenti plzeňské konzervatoře, trumpetisté David Štěch a Lukáš Wiesinger. Na festivalu vystoupí známé příbramské pěvecké sbory jako je: Příbramský smíšený sbor Zdeňka Fouse se sbormistryní Jarmilou Krůtovou, Komorní smíšený sbor Dr. V. Vepřeka se sbormistrem Pavlem Šmolíkem, Codex Temporis pod vedením Lukáše Marka a Komorní sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra se sbormistryní Hanou Tonzarovou, jež je zároveň pořadatelem této akce.

Novinkou bude Komorní sbor Krásky, který tvoří bývalé sólistky a členky Příbramského dětského sboru. Z dětských sborů uslyšíte Pěvecký sbor Canzonetta při ZUŠ Příbram I, nám. T. G. Masaryka 155 se sbormistryní Jaroslavou Halamovou Kunickou, sdružující děti od předškolního věku do 20 let a více. Těšit se můžete na zpěváčky ze sboru DUHA při ZŠ Příbram, 28. října, jehož sbormistryní je Eva Káčerková. Vladimír Herák, sbormistr, nám představí školní pěvecký sbor Jásan při ZŠ Příbram, Školní 75. I tento sbor dodává atmosféře festivalu vždy osobitý a svěží náboj.

Jako host obohatí program festivalu Smíšený pěvecký sbor Canto Carso z Řevnic se sbormistrem Romanem Michálkem, jehož členové se sjíždějí na zkoušky z městeček a vesnic z celé oblasti Českého krasu. Pro zpestření programu jsme pozvali i děti z tanečního oddělení při ZUŠ Dobříš a ZUŠ Příbram, A. Dvořáka, jejichž temperament je krocen uměleckou vedoucí Janou Kundrátovou.

Perličkou na závěr bude nevídané rodinné uskupení Komorního sboru Musica Podberdensis – 5 dospělých a 7 dětí. Když zavítáte na festival, můžete slyšet vokální čtyř až pětihlasé skladby á capella, sólový zpěv s doprovodem, smyčcový kvartet, nebo trio z období od renesance až po současnost. Tento unikátní rodinný klan spolu s dětmi nám mimo jiné předvede i dílo na texty veršovaných pohlednic, které posílal svým vnučkám jejich dědeček z cest po světě.

Přijďte se podělit o radost a potěšení, které všichni účinkující včetně dětí svým uměním s láskou rozdávají.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)