Festivia Chorus se o prázdninách připravoval na své desáté výročí

Lhotecký pěvecký sbor Festivia Chorus o prázdninách nezahálel a na přelomu července a srpna pořádal své již desáté letní soustředění. Toto jubilejní výročí sbor oslaví speciálním koncertem a chystaným CD 10 let radosti.



Jitka Čudlá, pondělí 25. srpna 2014
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus

V rámci soustředění jsme nejen studovali nové skladby, ale také koncertovali v nedalekých Daňkovicích. Zde se nachází jedna z nejstarších českobratrských modliteben u nás. Duchovní spojení s Evangelickým tolerančním areálem ve Velké Lhotě je tedy jasné. V této malé obci se také pokoušejí zachránit a opravit zdejší varhany, které postavil stejný varhanář jako ve Velké Lhotě – tedy František Svítil mladší z nedalekého Nového Města na Moravě. Přispěli jsme tedy aspoň tím, že jsme na účel opravy varhan věnovali vybrané vstupné a zřekli jsme se jakéhokoli honoráře i cestovného. Koncert v Daňkovicích jinak hodnotíme jako velmi podařený. Podařilo se nám navázat krásný kontakt s publikem, které si vytleskalo několik přídavků. Myslíme si, že velký podíl na tom mělo netradiční uspořádání modlitebny a také příjemné a přitom zasvěcené průvodní slovo naší sbormistryně Jitky.

Slavnostní koncert k 10. výročí pěveckého sboru Festivia Chorus

Na soustředění jsme se připravovali také na významnou podzimní akci – slavnostní koncert, který plánujeme na sobotu 27. září od 19 hodin (Velká Lhota, horní kostel, Evangelický toleranční areál). Vstupenky bude možné zakoupit na místě, vstupné bude v obvyklé výši 80,- Kč pro dospělé a 40,- Kč pro děti. V rámci tohoto koncertu chystáme také křtiny našeho jubilejního CD 10 let radosti, jehož vydání nyní připravujeme společně s reklamní agenturou SuNEXO z Dačic. Cédéčko si budete moci zakoupit přímo na koncertě za příznivou cenu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)