Cancioneta Praga zahájila třetí koncertní sezonu spirituály a gospely

Ženský sbor Cancioneta Praga se sbormistry Lukášem Jindřichem a Anežkou Hergeselovou zahájil v pátek 11. října 2013 svoji třetí koncertní sezonu. Ve zcela vyprodaném Sále Martinů Lichtenštejnského paláce publiku představil úplně nový repertoár – spirituály a gospely.



Anna Batistová, čtvrtek 17. října 2013
Magazín > Sborový život

Hlavním hostem koncertu, který nesl název We Shall Overcome, byl Český chlapecký sbor z Hradce Králové, ve kterém tuto koncertní sezonu sbormistr Lukáš Jindřich působí. Oba sbory společně vystoupily v první polovině koncertu.

Druhá půlka koncertu patřila již jen ženskému sboru Cancioneta Praga. Skvělými výkony ji doprovodili Egli Prifti na klavír, Eduard Rousek na bicí nástroje a Tomeš Smetana na kontrabas. Po závěrečné skladbě si publikum vynutilo přídavek. Proto poslední spirituál Praise his Holy Name zazpívaly opět oba sbory dohromady a publikum následně všechny mladé zpěvačky a zpěváky odměnilo potleskem ve stoje.

„Z koncertu mám opravdu dobrý pocit. Chtěli jsme našim posluchačům připravit něco zcela nového, trochu náš koncert zpestřit, obohatit. A myslím, že spojení těchto dvou vynikajících sborů se ukázalo jako velmi dobrý nápad. Nejen my na podiu, ale všichni v sále jsme si koncert opravdu užili,“ řekl po koncertě umělecký vedoucí a sbormistr Cancioneta Praga Lukáš Jindřich.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)