Malé jarní osvěžení

Finále týdenního maratonu V rytmu ZUŠ patřilo v neděli 27. května v Eurocentru dětem ze sboru Iuventus, gaude!



Ivana Ullmannová, pondělí 18. června 2012
Magazín > Sborový život

Iuventus, gaude!

Jarní koncert je už také několikaletou tradicí. Tentokrát jsme ale chtěli dopřát víc prostoru hlavně těm menším. Proto jsme zvolili název Malé jarní zpívání a pódium patřilo právě těm „malým“, tedy přípravným sborům Pueri, gaudete! a Amici, gaudete! (pod vedením Tomáše Pospíšila) a předpřípravce Gaudíci, dětem ve věku 3-6 let, se kterými pracuje Jarmila Klokočníková. Aby na to děti nebyly samy, pozvaly si stejně staré hosty. Z Rychnova nad Kněžnou přijel Amíkům oplatit návštěvu sbor Ptáčata s Lucií Cabalkovou, přípravka sboru Carmina. Z nedalekého Jablonce nad Jizerou nás přijela navštívit přípravka Skřivánek s Květou Kavánovou, patřící ke sboru Mládí. V pátek v kostele v Rychnově nad Nisou vystoupil také třetí víkendový host. Z Pardubic přijela se Zděňkem Kudrnkou Písnička - přípravka sboru Iuventus Cantans. Sboráci z Iuventus, gaude! tentokrát přišli své mladší kamarády podpořit jen potleskem. A určitě nelitovali.

Zahájení patřilo nejmenším Gaudíkům, po nich sehráli a zazpívali Pueráčci Budulínka autorů Svěráka a Uhlíře. Všichni sólisté byli skvělí, ale jako Budulínek okouzlil ještě ani ne pětiletý „budoucí sbormistr“ Štěpánek Pospíšil. Amici, gaudete! předvedli opravdu výborný výkon, je vidět, že už toho hodně umí a skoro by mohli konkurovat koncertnímu sboru. Stejně skvěle a zvesela nás okouzlil Skřivánek z Jablonečku i rychnovská Ptáčata.

Jaké tedy bylo Malé jarní zpívání? Rozhodně vydařené, veselé, plné radosti, vtipných dětských textů, pohádkové, nabité opravdu výborným zpíváním. Prostě plné opravdové jarní svěžesti. No a taky bylo všem v sále víc než jasné, že ty velké koncertní sbory se o svou budoucnost rozhodně nemusí bát, když jim dorůstají tak úžasní noví zpěváčci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)