Iuventus, gaude! a zapomenutý příběh Ondřeje Rumla

Nové CD Ondřeje Rumla

Tak trochu zapomenutý vánoční příběh bude vyprávět Ondřej Ruml spolu s dětským sborem Iuventus, Gaude! z Jablonce nad Nisou.



IG!, neděle 28. listopadu 2021
Magazín > Zprávičky

Zapomenutý příběh

Jitka Chrištofová. / Iuventus, gaude!

Nové album Ondřeje Rumla je netradiční. Písně Zdeňka N. Bričkovského spolu s nejznámější koledou Narodil se Kristus Pán protkané průvodním slovem Boleslava Polívky jako střípky skládají dnes již tak trochu zapomenutý příběh. Album vypráví ale nejen o narození Ježíška v Betlémě, ale i o tajemném zrození zářivého Světla v nás, které se v nás může rozsvěcet každý den - drobnými dobrými skutky, láskou k druhému člověku. Lidé se mohou tímto příběhem inspirovat po celý rok, nejen o Vánocích. Nápaditými aranžemi opatřil písně hudební skladatel David Rotter.

Vedle zmíněných umělců se na nahrávce dále podíleli dětský sbor Iuventus, Gaude! z Jablonce nad Nisou a muzikanti, se kterými Ondřej Ruml spolupracoval již na předchozích projektech, ať už to bylo album písní Ježka, Voskovce a Wericha, nebo Horáčkův Český kalendář: Josef Štěpánek(kytary), Rasťo Uhrík (kontrabas, baskytar), Martin Rufer(piano)a Jana Bezpalcová(akordeon). Rytmickou složku v podobě cajonu a dalších všemožných perkusí hraje zpěvák sám.

CD lze získat u dobrých knihkupců a v internetových hudebních obchodech.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)