Festivia Chorus rozdává pohlazení po duši

Festivia Chorus je komorní pěvecký sbor z oblasti Jižních Čech a Vysočiny, mající sídlo v nevelké vesničce s „velkým“ názvem Velká Lhota. Do této malé obce (vlastně se jedná o část obce Volfířov), mající asi 160 obyvatel, čas od času naláká na své vystoupení leckdy i přes 100 posluchačů. Tak tomu bylo i na nadávném koncertu při svíčkách, který v sobotu 26. května otevřel již 8. ročník koncertní sezóny, kterou zde zástupci sboru pořádají. Dějištěm je Evangelický toleranční areál, konkrétně horní kostel s vynikající akustikou a památkově chráněnými varhanami.



Jitka Čudlá, středa 13. června 2012
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus při koncertu při svíčkách

Festivia Chorus / Festivia Chorus

Letošní „svíčkový“ koncert dýchal pohodou a publikum odcházelo nad míru spokojeno. Vyslechnout si mohli lidové písně, spirituály, populární melodie, prostě vše, co lidé rádi poslouchají a zpěváci rádi zpívají. Festivia Chorus řídila a slovem provázela sbormistryně Jitka Čudlá, na kontrabas hrál Jakub Habr a na djembe Hynek Havlík.

O pár dní později, přesně v pátek 1. června, vystoupil Festivia Chorus v Telči v rámci populární akce Noc kostelů. Zazpíval část ze „svíčkového“ programu v evangelickém kostele Sv. Ducha, který ač menší, nachází se pod největší telčskou věží. Tento koncert byl také tak trochu jubilejní, neboť se jednalo o 100. koncert Festivia Chorusu od jeho vzniku.

Nyní se Festivia Chorus chystá ke koncertní návštěvě svých přátel – pěveckého sboru Lumír Brno. Dějištěm jsou prostory velmi atraktivní, a to Eliščina jeskyně u obce Sloup na Moravě (jedná se o známé Sloupsko-šošůvské jeskyně v Moravském krasu). Pokud by se někdo chtěl tohoto koncertu zúčastnit, může se do jeskyní dostavit v neděli 17. června, začátek je v 16 hodin.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)