Sbor Iuventus, gaude! zcela vyprodal Eurocentrum

Více než 600 diváků zcela zaplnilo velký sál Eurocentra, kde se 27. prosince konal tradiční koncert Vánoce s Iuventus, gaude! Prodávaly se dokonce i lístky k stání.



Ivana Ullmannová, úterý 3. ledna 2012
Magazín > Sborový život

Iuventus, gaude! a přípravné sbory při společném koncertě

Představila se všechna tři sborová oddělení se sbormistrem Tomášem Pospíšilem a v premiéře také roztomilé, za čertíky převlečené děti z předpřípravného oddělení paní učitelky Jarmily Klokočníkové. Přestože jsou to děti velmi malé, ve věku 3-6let, vůbec se nebály ani nestyděly a svou premiéru zvládly přímo čertovsky skvěle.

Začátek koncertu ale patřil sboru Amici, gaudete! a jejich vánočnímu i nevánočnímu repertoáru v několika světových jazycích. Po čertí předpřípravce následovalo první vystoupení hlavního koncertního sboru a po něm přišlo Dvanáct měsíčků. Bylo jich sice jen jedenáct, protože kluků je prostě ve sborech nedostatek a sbormistr by byl v roli prosince trochu přerostlý, ale zato s nimi přišla i Maruška, Holena a macecha, pohledný nápadník a celý sbor dětí. Takže pohádka pánů Svěráka a Uhlíře mohla začít a dětem z Pueri, gaudete! se moc povedla.

Po přestávce zpestřené ochutnávkou cukroví od maminek a babiček se na scénu vrátil sbor Iuventus, gaude!, nejprve s ochutnávkou krásných koled, potom za doprovodu Jabloneckého komorního sdružení v čele s Pavlem Hübnerem zaznělo pět částí Händelova oratoria Mesiáš.

Koncert vyvrcholil nejprve Hoganovým vánočním spirituálem Glory, glory, glory a pak už se pod náporem dětí všech tří sborových oddělení skoro zbořilo jeviště, však je jich taky kolem 150. Na pódium se naštěstí vešly i s Jabloneckým komorním sdružením, které je i diváky doprovodilo při společném zpívání koled.

Odměnou byl dětem opravdu hodně dlouhý a hodně hlasitý potlesk plného sálu. Když sbormistr Tomáš Pospíšil ohlašoval vánoční koncert s nadsázkou jako třetí svátek vánoční, nebyl rozhodně daleko od pravdy. Vánoce s Iuventus, gaude! se opět povedly.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)