Sborové studio Zvoneček oslaví 15. výročí koncertem pro Japonsko

V pátek 17. června od 18:00 se v pražském kostele sv. Šimona a Judy na Starém Městě (ul. U Milosrdných) uskuteční tradiční koncert Sborového studia Zvoneček na závěr školního roku, tentokrát pod záštitou japonského velvyslanectví. Výtěžek z tohoto koncertu, na který vás srdečně zveme, bude poukázán obětem nedávné přírodní katastrofy v Japonsku.



Lucie Nováková, pátek 17. června 2011
Magazín > Sborový život

Zvoneček se sbormistryní Jarmilou Novenkovou

Sborové studio Zvoneček – Praha oslaví letos v září 15 let od svého vzniku. V roce 1996 bylo založeno v Hudební škole hlavního města Prahy.

Forma studia se v průběhu let ustálila do dvou přípravných sborů, koncertního sboru Zvonky a dívčího komorního sboru Abbellimento. V současnosti ve studiu zpívá kolem 220 dětí a mladých lidí ve věku od 4 do 21 let. Repertoár jednotlivých sborů je vybírán se zřetelem na věk zpěváků, snaží se však o maximální bohatost a pestrost hudebních stylů.

Sbor se pravidelně účastní národních a mezinárodních soutěží. Zatím největší úspěch zaznamenal na 35. mezinárodním festivalu v Olomouci (Festa Musicale Olomouc 2007), kde získal čtyři zlaté diplomy a stal se absolutním vítězem mezi 127 sbory z 15 států světa. V letošním roce je velkou výzvou účast na mezinárodní soutěži 1st World Choir Championships ve Štýrském Hradci.

Zvoneček doposud natočil osm CD a spolupracoval na řadě projektů (reklamní spoty, dětské programy, účast v divadelním představení).

Od jeho založení vede Sborové studio Zvoneček – Praha sbormistryně prof. Jarmila Novenková. Do Prahy přišla v roce 1996 a na přání tehdejšího ředitele Hudební školy hlavního města Prahy založila dětský sbor. Dnešní sborové studio svým rozsahem původní myšlenku školního sboru zdaleka přesáhlo a svoji činnost v průběhu let rozšířilo až do současné podoby.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)